Πάτρα: Από το 2024 τρεις νέοι πεζόδρομοι στην Κάτω Πόλη

    Ημερομηνία:

    Η ανάπλαση της Κάτω Πόλης προχωρά και εντός του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τμήμα των εργασιών στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων. Με ορισμένες μικρές καθυστερήσεις, ο πεζόδρομος προχωρά και ήδη τα περισσότερα καταστήματα εστίασης από τη Μαιζώνος και πάνω μπορούν και λειτουργούν με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

    Από κει και πέρα, με βάση τον σχεδιασμό του Δήμου, από τις αρχές του 2024 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για τις υπόλοιπες τρεις πεζοδρομήσεις για την ανάπλαση της Κάτω Πόλης. Οι οδοί Κανάρη, Υψηλάντου και Σισίνη θα γίνουν πεζόδρομοι και θα αποκτήσουν λωρίδα ποδηλατόδρομου και οι εργασίες αναμένονται από τους επόμενους μήνες, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η Τριών Ναυάρχων.

    Φλίγκος
    GLEARNET

    Οι όποιες δυσκολίες και καθυστερήσεις έχουν υπάρξει στην Τριών Ναυάρχων ενεργοποιούν ένα φαινόμενο ντόμινο και για τα επόμενα σημεία, επομένως κρίνεται ότι απαιτούνται περίπου δύο μήνες για την ολοκλήρωση του πεζοδρόμου. Πέρα από το ότι το τμήμα ανάμεσα σε Μαιζώνος και Ρήγα Φεραίου παραμένει εδώ και δύο εβδομάδες σκαμμένο, δεν έχουν τελειώσει τα έργα και στο από πάνω τετράγωνο. Επίσης, ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί ο αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, καλάθια απορριμμάτων, φωτισμός) σε όλο τον πεζόδρομο, ενώ αναμένεται να γίνουν και διαμορφώσεις πρασίνου.

    Η μεταφορά των έργων για την ανάπλαση των Κανάρη, Υψηλάντου και Σισίνη δεν θα γίνει ταυτόχρονα, αλλά ο εργολάβος θα αποφασίσει από ποιον δρόμο θα ξεκινήσει. Πάντως, το τμήμα της Τριών Ναυάρχων εκτιμάται πως είναι το δυσκολότερο όλων και πως στα υπόλοιπα σημεία θα καταγράφεται μεγαλύτερη πρόοδος. Και στους τρεις δρόμους θα δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι, οι οποίοι έχουν ως στόχο τη σύνδεσή τους με τον μεγάλο παραλιακό άξονα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνελήφθησαν δυο άτομα για διάπραξη απάτης σε βάρος ηλικιωμένου

    Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στους Αγίους Θεοδώρους Αττικής, από...

    Εκδήλωση για την Παλαιστίνη πραγματοποίησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας – φωτό

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 14/9/2025,...

    Στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης την Παρασκευή 19-9 η κωμωδία “Ο Γαμβρός μας”

    Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων...

    Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών: Κάλεσμα στη γενική συνέλευση αρχαιρεσιών

    Το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Πατρών προσκαλεί τα τακτικά μέλη...