ΠΑΤΡΑ: Απολύονται 220! Αναστάτωση στα Νοσοκομεία

    Ημερομηνία:

    Αντιμέτωποι με την οριστική τους έξοδο από το δημόσιο σύστημα υγείας και κατά συνέπεια να απολέσουν την εργασία τους βρίσκονται οι 220 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί της Αχαΐας.

    Το μήνυμα έστειλε χθες   με απόλυτη σαφήνεια ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Οσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, δεν θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα υγείας» ξεκαθάρισε ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Στην περιοχή μας, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ανέρχονται περίπου στους 220. Από αυτούς οι 18 είναι από το Καραμανδάνειο, στον «Αγιο Ανδρέα» είναι 85 από 350 που ήταν τον Σεπτέμβριο, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών 97 από 400 που ήταν αρχικά και στο νοσοκομείο Αιγίου 20.

    «Ο νόμος για την αναστολή έλεγε ότι αν δεν έχεις κάνει τις 2 δόσεις μπαίνεις σε αναστολή. Αυτός ο νόμος δεν έχει αλλάξει. Αρα, αυτή τη στιγμή δεν μπαίνει σε αναστολή κάποιος που δεν έχει κάνει την ενισχυτική δόση. Συνολικά έχει δοθεί μια παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου για να γίνει ο εμβολιασμός σε όσους δεν έχουν κάνει», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ερωτηθείς εάν θα απολυθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ο κ. Πλεύρης απάντησε: «Αν η εισήγηση γίνει δεκτή, σημαίνει ότι ο εργαζόμενος δεν θα πληροί τα τυπικά προσόντα -άρα «δεν τίθεται θέμα απόλυσης, αλλά ότι ο ίδιος θέτει τον εαυτό του εκτός ΕΣΥ».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε κόμμα στην παρουσίαση του βιβλίου του «Ιθάκη» – Όλα όσα έγιναν στο Παλλάς (ΒΙΝΤΕΟ)

    Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά...

    Οι 6 χρυσοί κανόνες για να γίνετε πλούσιοι

    Ο καθένας μπορεί να γίνει εκατομμυριούχος, εάν μάθει να...

    Πάτρα: Εριξαν γροθιά στο μάτι 13χρονου και βιντεοσκοπούσαν την πράξης τους! Εξω από το σχολείο!

    Νέο σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε στην Πάτρα!...

    Γιατί το γέλιο μακραίνει τη ζωή

    Το γέλιο, λένε, μακραίνει τη ζωή και αυτό συμβαίνει...