ΠΑΤΡΑ: Αστυνομικός κλοιός για να μην γίνει πορεία

    Ημερομηνία:

    Αστυνομικό… LOCKDOWN στις συγκεντρώσεις για την θλιβερή επέτειο της δολοφονίας τουΑλέξανδρου Γρηγορόπουλου προβλέπεται σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ.

    Τα μέτρα θα είναι ανάλογα με αυτά που ίσχυαν κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου έχει σχεδιάσει η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για σήμερα επέτειο από τη δολοφονία του 17χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, που σημειώθηκε πριν από 12 χρόνια.

    Η Αστυνομία δεν θα επιτρέψει καμία συγκέντρωση μετά και την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη, η οποία μάλιστα δημοσιεύτηκε χθες το πρωί του Σαββάτου και βάση της οποίας απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε όλη την Ελλάδα.

    Για το σκοπό αυτό, εκατοντάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, εφαρμόζοντας ειδικό σχέδιο δράσης για να αποτρέψουν την διοργάνωση πορειών στην Πάτρα.

    ΟΚΤΩ ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ

    Οκτώ διμοιρίες ΜΑΤ από όμορες αστυνομικές διευθύνσεις έχουν καταφθάσει στην αχαϊκή πρωτεύουσα και θα πάρουν μέρος στην επιχείρηση περιφρούρησης της απόφασης απαγόρευσης των συναθροίσεων.

    ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

    Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν στατικές δυνάμεις σε κομβικά σημεία, περιμετρικά του πρώην παραρτήματος της οδού Κορίνθου, στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, στα Δικαστήρια και σε άλλα σημεία, ενώ αστυνομικοί θα ελέγχουν όλους όσοι κινούνται στο κέντρο της πόλης, για να διαπιστώσουν εάν πληρούν τους όρους που προβλέπεται η κίνηση εν μέσω του Lockdown.

    Ωστόσο, σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου έχει ανακοινωθεί ότι προγραμματίζεται συγκέντρωση στο χώρο του πρώην παραρτήματος στη μνήμη του Αλέξη.

    Ο χώρος του πρώην παραρτήματος της Κορίνθου έχει τεθεί υπό επιτήρηση και μέχρι χθες το μεσημέρι η παρουσία ατόμων ήταν περιορισμένη. Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι να μην προσεγγίσουν άτομα το χώρο και δεν θα επιτραπεί σε καμία περίπτωση πορεία.

    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 12 μ. ΑΠΟ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ  ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

    Φοιτητικοί σλυλλογοι και συλλογικότητες (οργανώσεις Πάτρας: ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, ΚΚΕ (μ-λ), ΝΑΡ, νΚΑ, ΟΚΔΕ, ΣΕΚ) έχουν προαναγγείλει για σήμερα συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Πλ. Γεωργίου, με τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων λέγοντας πως : «Ο φετινός Δεκέμβρης οφείλει να είναι μια μαχητική κραυγή».

    Η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τιμούμε το Δεκέμβρη, με νέους αγώνες ενάντια στην καταστολή και τον επικίνδυνο αυταρχισμό. Για την υγεία και τη ζωή του λαού!».

     

     

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Ο Πρύτανης Χρ. Μπούρας στον MAX FM: «Πειθαρχικό παράπτωμα η λογοκλοπή και η χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης» (Ηχητικό)

    Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγητής Χρήστος Μπούρας, μιλώντας...

    Ιερέας εξαπάτησε ηλικιωμένο στην Καβάλα – Του πήρε 259.000 ευρώ και έκανε ανακαίνιση στο σπίτι του

    Θύμα απάτης που του κόστισε 259.000 ευρώ έπεσε ένας άνδρας 75...

    Aχαϊα: Κάτοικοι και φορείς διέκοψαν την κατασκευή ανεμογεννήτριας σε δάσος στο βουνό – φωτό

    Ζήρια, 15 Οκτωβρίου 2025 – Η Συντονιστική Ομάδα Ζήριας...

    Δήλωση του Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Παναγιωτόπουλου για Ρηγόπουλο

    για την επίθεση στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Ρηγόπουλο «Σε μια δημοκρατική...