Είναι βέβαιο ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα έχει τα εξής «όπλα» στην φαρέτρα της όταν θα γίνει η δίκη:
- Τα αρχικά πορίσματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων Τσάκωνα – Τσιόλα που αναφέρονται σε θανάτους από παθολογικά αίτια.
- Το πόρισμα του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου Ιωαννίνων το οποίο αποδίδει τον θάνατο της Ιριδας σε αγενεσία φλεβοκόμβου.
- Τις εκθέσεις των δικών της 6 τεχνικών συμβούλων που ανατρέπουν όλες τις άλλες.
- Το ότι απουσίαζε από το δωμάτιο όταν πέθανε η Τζωρτζίνα
- Τις καταθέσεις μαρτύρων ότι αγαπούσε τα παιδιά της και δεν θα μπορούσε να κάνει κακό σε αυτά.
- Την δήλωση του Μάνου Δασκαλάκη, πριν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής πως «είναι η καλύτερη μάνα του κόσμου».
- Το ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει βρεθεί η πορεία της κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα και οι Αρχές δεν έχουν βρει τον «προμηθευτή».
Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι βέβαιο ότι προχώρησε σε αλλαγή στάσης για να αμφισβητήσει το πόρισμα Καρακούκη- Καλόγρηα που μιλά ξεκάθαρα για δολοφονίες! Ετσι αποδέχεται ξαφνικά τα πρώτα πορίσματα των ιατροδικαστών, που όχι μόνο είχε απορρίψει αλλά είχε υποβάλλει μέχρι και μήνυση κατά παντός υπευθύνου αμφισβητώντας το ένα τότε.
«Μας βγήκε ηπατική ανεπάρκεια το οποίο βάσει γιατρών και εξετάσεων δεν ήταν εμπεριστατωμένο» έλεγε παλιότερα η 33χρονη.
Πλέον, η Ρούλα Πισπιρίγκου ετοιμάζει την επιχειρηματολογία της ώστε να υποστηρίξει ότι σωστά αποτυπώθηκε από την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα ότι το παιδί της πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια και πάντως σίγουρα όχι από εγκληματική ενέργεια.
Αλλά και ο σύζυγος της, Μάνος Δασκαλάκης, άλλοτε δεχόταν τα πορίσματα, διαλύοντας κάθε υποψία από το μυαλό του.
«Πώς να το περιμένεις όταν έχεις δύο ιατροδικαστικές αποφάσεις που δεν σου δίνουν το παραμικρό ούτε για ασφυκτικούς θανάτους, ούτε για δηλητήρια ούτε για εγκληματική ενέργεια;».
Κι άλλοτε τα αμφισβητούσε ευθέως.
«Και στη βγάζουν με το ζόρι μια απάντηση. Ηπατική ανεπάρκεια με εξετάσεις καθαρές δεν γίνεται».
Στην περίπτωση της Ίριδας, φαίνεται πως η διάγνωση της απουσίας φλεβόκομβου ικανοποίησε και τους δύο γονείς.
«Όταν πήρα την αγενεσία φλεβόκομβου με κάλυψε γιατί είναι μια απάντηση την οποία μου την τεκμηριώνει κιόλας. Πώς θα σου πήγαινε στο μυαλό σου μετά ότι έχει κάνει κάτι η Ρούλα;» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης.
Ενώ και η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρει μόνο το καρδιολογικό εύρημα και όχι το πνευμονικό οίδημα που είχε γράψει ως δεύτερη αιτία θανάτου η κ. Τσιόλα στο πιστοποιητικό.
«Αυτό δεν συνηθίζεται σε άλλες μου εκθέσεις. Δεν βάζω ποτέ διπλή αιτία. Οπότε αντιλαμβάνεστε για ποιο λόγο διατυπώθηκε όπως διατυπώθηκε» ανέφερε η κ. Τσιόλα.
Όμως κι έτσι ούτε σε αυτή την ιατροδικαστική υπήρχε ξεκάθαρη απάντηση ή έστω υπόνοια εγκληματικής ενέργειας. Η 33χρονη κατηγορούμενη θα ξανακαλέσει την ιατροδικαστή 10 μέρες μετά.
«Όταν τελείωσε η ιατροδικαστική και βγήκε ο φλεβόκομβος και τελείωσε η υπόθεση όλη και έκλεισε, πήγα στην Τσιόλα και της λέω: ‘Το πανάκι μπορώ να το έχω, για να το βάλω μαζί με τα υπόλοιπα πράγματα;’ Και μου είπε ‘όχι’» είπε η Πισπιρίγκου.