flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΠΑΤΡΑ: Αυτές είναι οι 8 γυναίκες που έπεσαν θύματα των ανδρών τους! ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας κατά των γυναικών την περασμένη Παρασκευή, βρίσκει την Πάτρα να έχει μία αυξητική τάση! Σε πανελλαδικό επίπεδοι αυτή η τάση κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας όπου τα τηλέφωνα στο αριθμό 15 900, το νούμερο του κέντρου όπου οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να καταγγέλλουν περιστατικά ενδοικογενειακής βίας και βίας κατά των γυναικών είχαν πάρει φωτιά. Στην Πάτρα, στην δομή του ΚΕΘΙ, κάθε μήνα παρουσιάζονται τουλάχιστον 20 νέα περιστατικά γυναικών που καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα κάποιας μορφής βίας. Η βία αυτή προέρχεται συνήθως από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους και γενικότερα από τους άνδρες του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Βία που μπορεί να είναι από ψυχολογική και λεκτική έως και σωματική φτάνοντας στη σωματική ή και στην σεξουαλική κακοποίηση. Στο γραφείο ενδοοικογενειακής βίας, στο ισόγειο του κτιρίου της οδού Ερμού (είσοδος από το Β’ Αστυνομικό Τμήμα) σχεδόν σε καθημερινή βάση ανεβαίνει τα σκαλιά και μία γυναίκα. Όμως εκτιμάται ότι μόνο στην Πάτρα οι περιπτώσεις κακοποίησης είναι πολύ περισσότερες. Γιατί αρκετές… δεν καταγγέλλονται και περιορίζονται μόνο σε «επεμβάσεις» ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι «ηρεμούν» τον άνδρα – κακοποιητή, ή … η γυναίκα που δέχεται την κακοποίηση επιλέγει την «σιωπή» για προσωπικούς της ευνόητους λόγους.

 

Την τελευταία περίοδο η επικεφαλής του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας και οι συνεργάτες της έχουν ασχοληθεί με αρκετές περιπτώσεις, αλλά οι πιο σημαντικές είναι:

 

  1. Αγριος ξυλοδαρμός νεαρής γυναίκας μητέρας 5χρονου αγοριού από τον πρώην της, κάτοικο Γαστούνης Ηλείας. Ο ξυλοδαρμός έγινε σε δημόσιο χώρο και ήταν τόσο άγριος που η άτυχη γυναίκα νοσηλεύθηκε για μία σχεδόν εβδομάδα στο Νοσοκομείο. Εχει ήδη υποβάλλει μήνυση, όμως ο άνδρας δεν έχει συλληφθεί.

 

  1. Μητέρα έξι παιδιών δέχθηκε κακοποιητική συμπεριφορά του συζύγου σε φιλικό σπίτι κατά τη διάρκεια επίσκεψης. Μάλιστα την τραυμάτισε πετώντας της αντικείμενο. Η γυναίκα αναγκάστηκε να καταφύγει στην Αστυνομία και να τον καταγγείλει. Ελλείψει δομής στην Πάτρα, τόσο εκείνη όσο και τα παιδιά της φιλοξενήθηκαν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

 

  1. Πρώην σύζυγος καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έπεσε τουλάχιστον 5 φορές θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον 35χρονο άνδρα. Μάλιστα την χτυπούσε ακόμη και όταν ήταν μαζί και ενώ η γυναίκα ήταν έγκυος στο παιδί τους. Πλέον ζει μόνη, σε δικό της σπίτι, ωστόσο εξακολουθεί και δέχεται απειλές κυρίως όταν ο «πρώην» έρχεται σε επαφή μαζί της για να έχει επικοινωνία με το παιδί τους.

 

  1. Ανδρας Αλβανικής καταγωγής ξυλοφόρτωνε την σύντροφό του στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων. Η γυναίκα δεν τόλμησε να καταγγείλει το γεγονός, προφανώς φοβούμενη… τα χειρότερα. Όμως οι γείτονες το δημοσιοποίησαν αφού σε καθημερινή βάση ακούν τις εκκλήσεις της.

 

  1. Γυναίκα στην περιοχή της Αγυιάς δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό από τον πρώην σύζυγό της. Η γυναίκα κατήγγειλε ότι και σε άλλες περιπτώσεις έχει πέσει θύμα.

 

  1. Κακοποιητής νεαρής γυναίκας στην περιοχή Τερψιθέας,κατέληξε στη φυλακή. Πρόκειται για τον άνδρα που μετά τον ξυλοδαρμό… έβαλε και φωτιά στο σπίτι που ζούσαν (ανήκει σε εκείνην το σπίτι). Είναι ίσως η μόνη περίπτωση για την οποία υπήρξε άμεση ποινική αντιμετώπιση.

 

  1. Ξυλοδαρμός σε βάρος γυναίκας στην οδό Παύλου Νιρβάνα στην περιοχή των Συχαινών. Ο άνδρας την χτύπησε τόσο άγρια που η Αστυνομία ειδοποιήθηκε και έσπευσε στο σπίτι.

 

  1. 36χρονος ποινικός θα καθίσει στο εδώλιο για βίαιη συμπεριφορά κατά της συντρόφου του που έγινε μέσα στο Νοσοκομείο Ρίου και ενώ είχε εκείνος διακομισθεί για πρόβλημα υγείας. Την έπιασε από το λαιμό για να την πνίξει και την γρονθοκόπησε.

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ (Κ. Φλαμής)