H Ρούλα Πισπιρίγκου θα δώσει μεθαύριο Τετάρτη εξηγήσεις για όσα υποστηρίζει σε σχέση με τους θανάτους των δύο πρώτων κοριτσιών της και θα προσπαθήσει να πείσει πως δεν έχει καμία σχέση με όσα πιθανόν της καταλογιστούν. Η 33χρονη κατηγορούμενη έχει κληθεί να καταθέσει ανωμοτί, δηλαδή χωρίς όρκο, αφού θεωρείται βασική ύποπτη και για τους δύο πρώτους θανάτους των παιδιών της, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη.
Αν και η πλευρά της υπεράσπισης ετοιμάζεται να δώσει ένα πλήρες και καλά τεκμηριωμένο γραπτό υπόμνημα, όπως δήλωσε από την Πάτρα ο δικηγόρος της Οθων Παπαδόπουλος, δεν αποκλείεται η εντολέας του να κληθεί και να δώσει και προφορικές εξηγήσεις στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών. Η βασική υπερασπιστική γραμμή της Πισπιρίγκου θα είναι ότι οι δύο ιατροδικαστές που έκαναν τις νεκροψίες στα παιδιά της, απέδωσαν τον θάνατό τους σε παθολογικά αίτια.
Ετσι θα έχει ως βασικό στόχο να ανατρέψει το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, που κάνει λόγο για ασφυκτικό θάνατο των δύο κοριτσιών! Όπως δήλωσε ο Οθων Παπαδόπουλος, πλέον το «δυνατό χαρτί» της Ρούλας Πισπιρίγκου, ίναι οι εκθέσεις της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα για την Ίριδα και της Χριστίνας Τσάκωνα για την Μαλένα, αλλά και η πρόσφατη δήλωση της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών.
Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, που υπέγραψε το αρχικό πόρισμα μετά το θάνατο του βρέφους στην κούνια του σπιτιού του, πήρε γραπτώς θέση και αμφισβητεί ανοιχτά το πόρισμα των συναδέλφων της, Καρακούκη – Καλόγρηα. Η Αγγελική Τσιόλα υποστηρίζει ότι η ίδια δεν έκανε το παραμικρό λάθος στην υπόθεση, ότι με τις δικές της ενέργειες προχώρησε η έρευνα και υπογραμμίζει πως τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει από το νέο πόρισμα δεν επιβεβαιώνονται από τη νεκροψία που έκανε η ίδια: «Όσα στοιχεία έχουν μέχρι σήμερα διαρρεύσει, αναφορικά με ευρήματα των πραγματογνωμόνων συναδέλφων, κατά παραβίαση του δικαστικού απορρήτου, απ’ όσους ευθύνονται για τέτοιου είδους διαρροές, και εάν όντως ισχύουν τα ευρήματα αυτά, ουδόλως επιβεβαιώνονται από την νεκροψία-νεκροτομία και είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών, να αξιολογήσουν τα επιστημονικά και προανακριτικά στοιχεία της δικογραφίας και να αποφανθούν σχετικά», επισημαίνει.