flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

ΠΑΤΡΑ: Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για αύριο

«Κλείδωσε» και τυπικά το σχέδιο που θα εφαρμόσει η τοπική ΕΛΑΣ, ενόψει της 6ης Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του δολοφονηθέντος Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα πριν από 12 χρόνια, στα Εξάρχεια.
Χθες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας, έγινε η επικαιροποίηση του επιχειρησιακού πλάνου, καθώς τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από σήμερα το βράδυ θα είναι αντίστοιχα με εκείνα του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου, με στόχο την αποτροπή συγκεντρώσεων και πραγματοποίηση πορειών.

 

ΣΥΝΤΑΓΗ
«Θα ακολουθηθεί η «συνταγή» Πολυτεχνείου», ανέφεραν   αστυνομικοί κύκλοι. Επιτυχημένη τακτική όπως αποδείχθηκε , καθώς δεν άφησε κανένα περιθώριο δράσης σε όσους ίσως ορέγονταν σκηνές εκτροχιασμού και χάους στην Πάτρα.
Τις επόμενες ώρες η πόλη για ακόμα μια φορά θα μετατραπεί σε «φρούριο», με εκατοντάδες αστυνομικούς να βρίσκονται στους δρόμους σε κεντρικά και περιφερειακά σημεία της πόλης, για την αποτροπή μαζικών κινητοποιήσεων.

 

ΣΧΕΔΙΟ
Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν κ  από νωρίς σήμερα το βράδυ, υπό την επιτήρηση αστυνομικών δυνάμεων θα βρίσκεται το πρώην παράρτημα του Πανεπιστήμιου Πατρών, επί της οδού Κορίνθου. Δεν θα επιτραπεί η προσέγγιση – κατάληψη του χώρου από οποιονδήποτε, είναι η σαφής εντολή που έχει δοθεί από τους επιτελείς της τοπικής ΕΛΑΣ.
Επιπλέον, σε καθεστώς διακριτικής επιτήρησης θα τεθούν και σημεία συγκέντρωσης ατόμων που πρόσκεινται κατά κύριο λόγο στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Ιδιαίτερα αυξημένη φύλαξη θα υπάρχει σε σημεία που ενδέχεται να μπουν στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών, όπως αστυνομικά τμήματα, ΑΤΜ και πολιτικά γραφεία.

 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Στις περιπτώσεις που επιχειρηθούν προσυγκεντρώσεις και πορείες, το σχέδιο αντίδρασης της τοπικής ΕΛΑΣ, περιλαμβάνει την κλιμακωτή διαβάθμιση αντιμετώπισης των καταστάσεων. Αρχικά θα γίνονται συστάσεις στους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν, εάν δεν υπάρχει συμμόρφωση θα βεβαιώνονται πρόστιμα για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας και θα γίνονται προσαγωγές.
Ρητές είναι και οι εντολές, για την ανάσχεση κάθε είδους προσπάθειας πρόκλησης επεισοδίων, κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας από ομάδες αντιεξουσιαστών, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», βρίσκονται υπό στενό αστυνομικό κλοιό. Εάν παρά ταύτα, παρατηρηθούν τυχόν ύποπτες ενέργειες, τότε οι αστυνομικές δυνάμεις θα ενεργήσουν δυναμικά.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Στην Πάτρα παρά τις απαγορεύσεις αριστερές οργανώσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ(μ-λ), ΝΑΡ, νΚΑ, ΟΚΔΕ,ΣΕΚ), με κοινή ανακοίνωση τους καλούν σε συγκέντρωση για αύριο, με την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.
Το ραντεβού έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, στην Πλατεία Γεωργίου.

 

Πελοπόννησος