ΠΑΤΡΑ: Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη

    Ημερομηνία:

    Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, προβλέπεται:

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

    Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
    Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας)
    Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας)
    Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας)
    Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας)
    Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων)

    ΠΑΤΡΑ: Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

    Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

    Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η πιο αποτυχημένη διάρρηξη της χρονιάς – Δείτε τα ντοκουμέντα της δικογραφίας

    Κάποιοι διαρρήκτες σχεδιάζουν μεθοδικά. Άλλοι χτυπούν με ταχύτητα. Κάποιοι, πάλι, σβήνουν...

    Περπάτημα στην παραλία: Πώς ωφελεί το σώμα και την ψυχολογία

    Δεν είναι απλώς μια ρομαντική εικόνα από διακοπές. Το περπάτημα στην...

    Oι πολεοδομίες θα φύγουν από τους Δήμους

    Με βάση τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των πολιτών για τις...

    “Μαρόκο ante portas” – Πώς τα μαροκινά φρούτα και λαχανικά κατακτούν την Ευρώπη

    Τα τελευταία χρόνια, το Μαρόκο έχει αναδειχθεί σε έναν...