ΠΑΤΡΑ: Χιλιάδες προσκυνητές για την Παναγία του Όρους των Ελαιών

    Ημερομηνία:

    Δεκάδες είναι οι προσκυνητές που καταφτάνουν στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών.

    Η θαυματουργός εικόνα φιλοξενείται από το δεύτερο πενθήμερο των αρχών του μήνα στον Πολιούχο Ναό και θα παραμείνει εκεί μέχρι τέλη Νοεμβρίου, λίγο πριν από την εορτή του Αγίου Ανδρέα.

    Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει από τον ναό για να προσκυνήσουν την εικόνα δεκάδες πιστοί όχι μόνο από την Πάτρα, αλλά και από άλλα μέρη της επικράτειας. Συγκεκριμένα έχουν έρθει γκρουπ τουριστών, κάνοντας προσκυνηματικές εκδρομές με πάνω από έξι πούλμαν που προέρχονταν από πόλεις της Κεντρικής και της Βορείου Ελλάδας.

    Επιπλέον, η εικόνα έχει προσελκύσει και εκδρομείς από το εξωτερικό, καθώς την  έχουν προσκυνήσει γκρουπ τουριστών που έχουν φτάσει στην Πάτρα από την Ρουμανία.

    Σημειώνουμε ότι η παραμονή της θαυματουργής εικόνας, γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των «Πρωτοκλητείων» στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Η θαυματουργή εικόνα φιλοτεχνήθηκε το 1870 μΧ και βρίσκεται στο Ιερό Προσκύνημα του Πανσέπτου Θεομητορικού Μνήματος στη Γεθσημανή.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Η selfie χωρίς μακιγιάζ και φίλτρα που εντυπωσίασε

    Μια διαφορετική εικόνα του εαυτού της επέλεξε να μοιραστεί...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 13/7/2025

    14:30 COSMOTE SPORT 5 HD MotoGP 2025 Γκραν Πρι...

    H Μαρίνα Σάττι κάνει «POP TOUR» – Πότε θα την δούμε στην Πάτρα

    Αυτό το καλοκαίρι, η Μαρίνα Σάττι, η πιο αυθεντική και...

    ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΠΑΤΡΑΣ: Νέες δυνατότητες και επιλογές στις μετακινήσεις

    Νέες δυνατότητες και επιλογές στις μετακινήσεις για τους κατοίκους...