ΠΑΤΡΑ: Χωρίς το Ρωμαϊκό Ωδείο το φετινό καλοκαίρι – Ψάχνουν εναλλακτικές

    Ημερομηνία:

    Επιδότηση ζήτησε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, ένα κονδύλι της τάξεως των 200.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πολιτιστικός Οργανισμός ετοιμάζει καινούργια πράγματα για το Διεθνές Φεστιβάλ, με διάφορες δράσεις, σε ξεχωριστές θεματικές ενότητες, στην κατεύθυνση της αξιοποίησης του έμψυχου καλλιτεχνικού δυναμικού.

    Ωστόσο, το κονδύλι που έχει ζητήσει είναι αναγκαίο για να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων του, αν και είναι αρκετά αμφίβολο, αν τελικά το υπουργείο Πολιτισμού δώσει το πράσινο φως.

    Πέρα από το χρηματικό ένα ακόμα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει το ερχόμενο καλοκαίρι ο Πολιτιστικός Οργανισμός στην προετοιμασία του για το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, είναι το ζήτημα του χώρου που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις.

    Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων και η τοπική Εφορία έχει στείλει επιστολή που αναφέρει ότι δεν πρόκειται να διαθέσει το Ρωμαϊκό Ωδείο για εκδηλώσεις το φετινό καλοκαίρι.

    Ο λόγος για αυτό έχει να κάνει με το ότι θα τρέξει τις διαδικασίες για το έργο αναστήλωσης του μνημείου το οποίο αναμένεται να κρατήσει δύο περίπου χρόνια. Αυτόματα δημιουργείται ένα σημαντικό πρόβλημα αφού οι περισσότερες από τις εκδηλώσεις του πραγματοποιούνται εκεί.

    Μια λύση είναι ο προαύλιος χώρος του Εργοστασίου Τέχνης, εκεί όπου ήδη το περασμένο καλοκαίρι είχαν φιλοξενηθεί κάποιες εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ.

    Όμως μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να έχει ξεκινήσει το έργο αναδιαμόρφωσης του Εργοστασίου Τέχνης – ήδη έχουν πέσει υπογραφές – και κατά συνέπεια είναι αμφίβολο αν ο χώρος αυτός ενδείκνυται για να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις.

    Οπότε το βάρος για το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να πέσει στο κτιριακό συγκρότημα των Παλαιών Σφαγείων που μέχρι τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενούσε κυρίως συναυλίες και όχι θεατρικές παραστάσεις, πόσο μάλλον παραστάσεις που προέρχονται από την αρχαία ελληνική δραματουργία.

    Θυμίζουμε ότι η Πάτρα, εκτός του Ρωμαϊκού Ωδείου, από τη στιγμή που το Κάστρο δεν δίνεται εδώ και πάνω από μια πενταετία για εκδηλώσεις, δεν έχει ουσιαστικά άλλο χώρο για τους καλοκαιρινούς μήνες.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αγριο ξύλο στη Ζάκυνθο! Σε βίντεο καρέ καρέ όσα συνέβησαν

    Άγριο ξύλο έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της πόλης...

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Παρασκευή 19, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21-9-2025

    ΚΗΔΕΙΑ  ΤΟΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΕΡ. ΤΖΩΡΤΖΑΤΟ  ΕΤΩΝ 76  ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-9-2025...

    Λάκης Γαβαλάς: Τί είπε για τη συναυλία της Άννας Βίσση στο Καλλιμάρμαρο

    Την εμφάνιση της Άννας Βίσση στις πρόσφατες συναυλίες της...

    Πάτρα: Σημάδεψε οδηγό με πιστόλι – Βρέθηκε βαρύς οπλισμός στο σπίτι του

    Δικογραφία για παράνομη βία, απειλή και παραβάσεις της νομοθεσίας...