ΠΑΤΡΑ: Δεν έχουν τέλος οι ιώσεις στα σχολεία…

Ημερομηνία:

Δεν έχουν τέλος οι λοιμώξεις, οι γρίπες και τα συνάχια στα νηπιαγωγεία της Πάτρας.

Σύμφωνα με γονείς, αλλά και νηπιαγωγούς που ζουν από κοντά όλη αυτή την κατάσταση η γρίπη και τα κρυολογήματα δίνουν και παίρνουν στις μικρές ηλικίες και κυρίως στα νηπιαγωγεία τα οποία πολλά από αυτά στεγάζονται σε μικρά κτίρια και σε αίθουσες ελάχιστων τετραγωνικών.

Σε αυτούς τους χώρους υπάρχουν πάνω από 25 με 30 παιδιά, με το ένα να κολλάει το άλλο, ενώ αρκετοί γονείς έχουν παραπονεθεί στους εκπαιδευτικούς για αυτή την κατάσταση αφού βλέπουν ότι το παιδάκι τους δεν προλαβαίνει να γίνει καλά από την μία γρίπη και στη συνέχεια πέφτει και πάλι στο κρεβάτι.

Όπως λένε, αιτία για την αυξημένη μεταδοτικότητα σε γρίπες και ιώσεις στα νήπια, πέρα από το γεγονός ότι πλέον δεν ισχύει κανένα προστατευτικό πλαίσιο όπως υπήρχε στην πανδημία, είναι η νοοτροπία που έχουν ορισμένοι γονείς.

Γονείς που είτε γιατί εργάζονται, είτε γιατί δεν έχουν που να αφήσουν το παιδί τους το στέλνουν άρρωστο στο σχολείο και ας βλέπουν ότι έχει συμπτώματα γρίπης ή κρυολογήματος. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα παιδάκια άθελα τους να κολλούν τους συμμαθητές τους.

Μάλιστα, τα τηλέφωνα των παιδιάτρων το τελευταίο καιρό από τους γονείς που ρωτούν ανήσυχοι για τα παιδιά τους είναι συνεχόμενα, ενώ άλλοι πάλι θέλουν να πάρουν μια άποψη για το αν θα πρέπει να κάνουν στο παιδί τους το εμβόλιο της γρίπης, προκειμένου να το προστατεύσουν από αυτή την κατάσταση.

PHILOXENIA

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

6η Ανάδειξη Ιστορικού Πεζοπορικού Μονοπατιού Παλαιών Πατρών Γερμανού 2026

Με συντονισμό του σωματείου Ενωμένη Ρωμηοσύνη Πατρών (Ε.ΡΩ. Πατρών),...

Κάτω Αχαϊα: Τον χτύπησε στο κεφάλι με σπασμένο μπουκάλι μέσα σε καφέ

Η Αστυνομία αναζητά άνδρα οποίος με σπασμένο μπουκάλι τραυμάτισε...

Πάτρα: Αυτόν αναζητά η αστυνομία για την κλοπή στην Οθωνος Αμαλίας! Το κόλπο με το σκασμένο λάστιχο – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Όθωνος Αμαλίας χθες...

O Maradona και η ηλικιωμένη γυναίκα τον χαιρετούσε πάντα από ένα ετοιμόρροπο μπαλκόνι

Στη Fuorigrotta , μια ηλικιωμένη γυναίκα τον χαιρετούσε πάντα...