Για το σύνολο του έργου τιμήθηκε στη Ρουμανία, με το βραβείο Nichita Stanescu «Opera Omnia», ο πατρινός ποιητής Αντώνης Δ. Σκιαθάς. Το βραβείο του απονεμήθηκε στη λήξη του Διεθνούς Ποιητικού Φεστιβάλ που φέρει τον τίτλο του μεγάλου σύγχρονου Ρουμάνου ποιητή «Nichita Stanescu» ο οποίος πέθανε στο Ploieşti το 1983.
Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό κτίριο της πόλης που στεγάζει το Μουσείο σύγχρονης Ρουμάνικης τέχνης. Για το έργο του τιμώμενου ποιητή μίλησε εκτενώς ο ποιητής Nicolae Băciuț από το ιστορικό Ιάσιο. Κατάθεσε την ποιητική και πολιτιστική πορεία του Αντώνη Σκιαθά από την έκδοση του πρώτου βιβλίου το 1983, έως σήμερα που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Vinea του Βουκουρεστίου η «Αρχιτεκτονική της σιωπής»και ανάφερε ότι είναι ο πρώτος Ελληνας ποιητής που τιμάται με αυτό το βραβείο.

Πρόεδρος της επιτροπής των βραβείων είναι ο πρόεδρος της Ακαδημίας της Ρουμανίας Ioan Pop. Η βράβευση έγινε παρουσία της ακαδημαϊκού της Ρουμανίας G. Filitti και του ακαδημαϊκού της Ρουμανίας και της Μολδαβίας M. Tsipoi. Ο δήμαρχος της πόλης του Ploieşti, Mihai-Laurențiu Polițeanu δήλωσε ότι οι τιμώμενοι θα γίνουν στο κοντινό μέλλον και επίτιμοι δημότες της πόλης.
Ο Αντώνης Σκιαθάς, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, μίλησε στα «εγκαίνια»του σπιτιού που γεννήθηκε ο ποιητής, το οποίο πλέον λειτουργεί ως μουσείο για το έργο του.
