flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Πάτρα: Διήμερο αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, το διήμερο 25 και 26  Ιουνίου, το Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ, που οργανώθηκε από τον Δήμο Πατρέων, το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου, και τον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ-ΟΞΥΓΟΝΟ.

 

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν συνολικά 200 περίπου παιδιά, αθλητές από τις Ακαδημίες Μπάσκετ του Απόλλωνα, του Γλαύκου, του Προφήτη Ηλία και του Αίολου, καθώς και μικροί αθλητές πυγμαχίας από την ΕΑΠ και τον ΜΙΛΩΝΑ, οι οποίοι υπό την εκπαίδευση και καθοδήγηση του Ηλία Πελεκούδα εντυπωσίασαν με το πάθος και την σοβαρότητά τους κατά τη διάρκεια των αγώνων επίδειξης.

 

Εκατοντάδες ήταν οι συμπολίτες μας που παρακολούθησαν τις αθλητικές εκδηλώσεις και παράλληλα απόλαυσαν και τα ερασιτεχνικά χορευτικά συγκροτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Σαραβαλίου, Τέρψης, Αγυιάς – Τερψιθέας και  Σαγεΐκων, την Ομάδα «Περί χορού: Εμμέλεια» που χόρεψε Αργεντίνικο Τάνγκο. Επίσης, την χορωδία ΑΝΤΗΧΩ, με τις όμορφες μελωδίες της, και τα δύο μουσικά σχήματα, που το Σάββατο και την Κυριακή, παρουσίασαν αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε: «Για μας είναι μάχη ζωής, μάχη καθημερινή κατά όλων των εξαρτήσεων. Το σύνθημά μας είναι ότι όμορφη πόλη είναι η πόλη που δεν έχει ανεργία, φτώχεια και παιδιά στην εξάρτηση. Κύριος στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η πρόληψη. Γι’ αυτό δίνουμε συνεχώς μάχη για να εξαλείψουμε τις αιτίες που οδηγούν στις εξαρτήσεις. Αντιμαχόμαστε αυτό το σύστημα που δημιουργεί τις προϋποθέσεις και προτρέπει τους νέους να πάρουν το δρόμο των ναρκωτικών.

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο να προσφέρουμε δημιουργικές διεξόδους στα παιδιά μας γι’ αυτό και προάγουμε τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και άλλους τομείς που καλλιεργούν το σώμα και το πνεύμα και ανοίγουν τους ορίζοντες της σκέψης των νέων και αυτός είναι ο σκοπός και αυτού του διημέρου».

 

Στους μικρούς αθλητές μίλησε ο Πρόεδρος του ΕΣΥΝ Πάτρας, Χρήστος Γκρεκιώτης για την αξία του αθλητισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι» στον αγώνα για μια ζωή μακριά από εξαρτήσεις και ουσίες, ενώ σε όλα τα παιδιά μοιράσθηκαν αναμνηστικά.

 

Χαιρετισμό επίσης, απηύθυναν, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Μαρμούτας και οι άλλοι Πρόεδροι των φορέων που συνδιοργάνωσαν το Φεστιβάλ, εκπρόσωποι των πολιτιστικών Συλλόγων, ενώ την κεντρική ομιλία εκ μέρους του ΕΣΥΝ έδωσε ο Αντιπρόεδρος του φορέα Θανάσης Μελάς, ο οποίος παρουσίασε την κατάσταση σχετικά με την ουσιοεξάρτηση, όπως αποτυπώνεται από τα τελευταία στοιχεία των Διεθνών και Ελληνικών Οργανισμών που παρακολουθούν το πρόβλημα. Επισήμανε τα ανησυχητικά στοιχεία σχετικά με την αύξηση της χρήσης, ιδίως της κάνναβης στους νέους ανθρώπους και τόνισε την ανάγκη να υλοποιηθεί η πρόταση 43 φορέων της πόλης για την οργάνωση Πολυδύναμου Συμβουλευτικού Κέντρου για όλες τις εξαρτήσεις και την επαναλειτουργία των 2 στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων στην Πάτρα, που έχουν κλείσει.