Μετά από έναν Γολγοθά πολλών μηνών και με μια βαριά και αδιανόητη καταγγελία σε βάρος της, και 5 μηνύσεις από τον πρώην σύζυγό της για «ασέλγεια» σε βάρος του αγοριού τους, μόλις 8 ετών, η 47χρονη μητέρα από την Πάτρα φαίνεται πως δικαιώνεται.
Το flamis.gr είχε δημοσιεύσει τρία ρεπορτάζ για την απίστευτη ιστορία που διαδραματίζεται στην Πάτρα, καθώς σύμφωνα και με δύο ψυχιάτρους (εκ των οποίων η μία η πρώην Διευθύντρια της Παιδοψυχιατρικής του Καραμανδανείου Βιολέττα Σιγάλα) είναι σχεδόν αδύνατο μητέρα να ασελγεί σε αγόρι παρά μόνο αν η ίδια αντιμετωπίζει βαρύ ψυχιατρικό νόσημα. Όμως η συγκεκριμένη γυναίκα… είχε περάσει όλα τα ψυχιατρικά τεστ τα οποία έδειχναν ότι δεν αντιμετωπίζει ψυχιατρικό πρόβλημα. Η μητέρα κέρδισε χθες τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα και ενώ μετά τις μηνύσεις η Εισαγγελέας είχε δώσει σε πρώτη φάση την επιμέλεια στον πατέρα και μάλιστα η γυναίκα είχε να δει το παιδί της μήνες… το Δικαστήριο αποφάσισε να δώσει σε εκείνη την αποκλειστική επιμέλεια. Και αυτό γιατί η Δικαστής θεωρεί ως αβάσιμες τις καταγγελίες περί ασέλγειας στο τέκνο, μετά και τις γνωματεύσεις από παιδοψυχιάτρους που δεν εντοπίζουν το παραμικρό πρόβλημα στο παιδί. Ισα ισα που παιδοψυχίατρος κάνει λόγο για πιθανή υποβολιμιαία ενέργεια του πατέρα ώστε να πείθει το παιδί να μην θέλει να δει τη μάνα και μάλιστα να το έχει πείσει ότι… η μητέρα του κάνει κακό!
Το Δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί προσωρινά η άσκηση της επιμέλειας των διαδίκων, στην αιτούσα μητέρα. Διατάσσει την παράδοση του τέκνου στη μητέρα από τον πατέρα, όταν παρέλθει ένας μήνας από τη δημοσίευση της απόφασης δηλαδή μέχρι τις 4 Αυγούστου. Στη διάρκεια του μήνα να απευθυνθεί ο πατέρας σε παιδοψυχίατρο για να προετοιμαστεί ο ανήλικος για τη μετάβασή του στη μητέρα. Και να ενημερώσει τη μητέρα ώστε και εκείνη να παρίσταται σε όσες συνεδρίες κρίνει απαραίτητο. Η παράδοση του τέκνου είναι υποχρεωτική, ακόμη και αν ο πατέρας δεν τηρήσει την προετοιμασία του ανήλικου μέσω παιδοψυχίατρου.
Σε σχέση με την καταγγελία του πατέρα και τις μηνύσεις περί ασέλγειας, το Δικαστήριο έκρινε πως «τα όσα καταγγέλλει ο ανήλικος ως προϊόν γονεικης αποξένωσης στερούνται οποιασδήποτε αξιοπιστίας. Επίσης τονίζεται πως η διατάραξη της σχέσης του τέκνου με τη μητέρα συνιστά κακή άσκηση της επιμέλειας από τον πατέρα. Η ίδια δήλωσε στην «Γνώμη»: «Αισθάνομαι δικαιωμένη, χαρούμενη, και επιτέλους έφυγε από πάνω μου η ανυπόστατη κατηγορία. Ότι ασελγούσα στον μονάκριβο γιο μου. Το μόνο που με νοιάζει πλέον είναι να είναι καλά το παιδί μου, και να το βοηθήσουμε να ξεπεράσει τις όποιες δύσκολες για την παιδική του ηλικία, καταστάσεις έχει περάσει».
Να θυμίσουμε πως το παιδί όλους αυτούς τους μήνες που έμενε στο σπίτι του πατέρα και της συντρόφου του, αρνείτο να δει τη μάνα και μάλιστα της έλεγε… να φύγει. Αυτό είναι κάτι που θεωρήθηκε πως ήταν μία «κατευθυνόμενη ενέργεια» από τρίτο πρόσωπο.