ΠΑΤΡΑ: Δίκτυο παιδικής πορνογραφίας: Εισέπρατταν έως 35 ευρώ από κάθε παιδόφιλο που έκανε εγγραφή στο κανάλι τους

    Ημερομηνία:

    Δίκτυο διακίνησης παιδικής και εκδικητικής πορνογραφίας, με πλοκάμια σε όλη τη χώρα εξάρθρωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 32 ατόμων, με τους έξι να έχουν συλληφθεί. Από την έως τώρα έρευνα έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον 40 θύματα, ανήλικοι και ενήλικες.

    Πιο αναλυτικά η έρευνα της Δίωξης ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και εντοπίστηκαν χρήστες των social media να διακινούν πορνογραφικό υλικό. Έγιναν 32 ταυτοποιήσεις και όλοι όσοι βρίσκονται ανάμεσα στους δράστες είναι από 14-23 ετών, φοιτητές και μαθητές Λυκείου, καθώς και δύο άνεργοι.

    Εισέπρατταν από 5-35 ευρώ από κάθε παιδόφιλο που έκανε εγγραφή στο κανάλι τους, που περιείχε το πορνογραφικό υλικό.

    Η αστυνομία ταυτοποίησε 30 ανήλικα θύματα, από 13 έως 17 ετών, αλλά και 10 ακόμα άτομα, τα οποία ήταν γυναίκες-θύματα εκδικητικής πορνογραφίας.

    Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους παραδέχτηκαν την πράξη τους, με κάποιους μάλιστα να λένε στην αστυνομία πως το έκαναν «χωρίς να το σκεφτούν» και άλλοι με σκοπό να «βγάζουν το χαρτζιλίκι τους».

    Η μεγάλη επιχείρηση της δίωξης πήρε την κωδική ονομασία «συγκοινωνούντα δοχεία».

    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η στιγμή που η ισπανική αστυνομία σκοτώνει 18χρονο στο αεροδρόμιο της Γκραν Κανάρια

    Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν το Σάββατο στο αεροδρόμιο της Γκραν Κανάρια,...

    Ποιους βάζει το ΠΑΣΟΚ στο κάδρο των ευθυνών για τα Τέμπη – Κατατέθηκε η πρόταση για την Προανακριτική

    Την πρόταση 60 σελίδων για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής - με την...

    Ιερέας εκπαιδευμένος στις Πρώτες Βοήθειες, έσωσε τη ζωή παιδιού σε χωριό της Λήμνου

    Η τεράστια σημασία γνώσης Πρώτων Βοηθειών αποδεικνύεται μέσα από...