Πάτρα: Διονυσιακοί ήχοι από την Banda Entropica την Τσικνοπέμπτη – Καλεσμένη της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας

    Ημερομηνία:

    Διονυσιακοί ρυθμοί θα κυριαρχήσουν την Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα. Και αυτό γιατί καλεσμένη της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας για την ημέρα θα είναι η Banda Entropica που με έδρα τη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια την συναντάμε σε όλα τα φεστιβάλ.

    Η μπάντα ξεκίνησε τη πορεία της από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν πληθώρα εμφανίσεων σε μουσικά στέκια της πόλης καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ. Σε ένα περιβάλλον με τη παράδοση να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας είτε ως τραγούδι είτε ως χορός κάθε εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μουσικών και ακροατών.

    Κάνε εγγραφή στοPelopγια περισσότερα videos

    Η παραδοσιακή μουσική λειτουργεί άκρως διονυσιακά και δίνει στο κόσμο τη δυνατότητα να εξωτερικεύσει συναισθήματα που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

    Η μπάντα αποτελείται από τους Φίλιππο Φασούλα (κλαρίνο και φωνή), Τάσο Γκέντζη (σαξόφωνο), Ράφο Γκέντζη (ακορντεόν) και Μπίλη Μαλεγκάνο (κρουστά) και Ειρήνη Γκουτζάκη (τραγούδι).\

    Σημειώνεται πως το 2021 η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο της  CD με τίτλο «Banda Entopica», με χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Τραυματίες από πυροβολισμούς σε γλέντι φαντάρου!

    Σοβαρό επεισόδιο προκλήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 4 Ιουλίου...

    Συνελήφθη εργαζόμενος ξενοδοχείου στα Χανιά για απόπειρα ασέλγειας σε 17χρονο

    Συνελήφθη 35χρονος εργαζόμενος ξενοδοχείου από την αστυνομίαΧανίων, μετά από καταγγελία...

    Καλημέρα Ελλάδα: Η κουμπάρα του Γιώργου Παπαδάκη, Νότα Γιαννουδάκη από την Αμερική μιλά συγκινημένη για τη γνωριμία τους

    Στην τελευταία εκπομπή του Καλημέρα Ελλάδα, δεν μπορούσε να απουσιάζει και...