flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΠΑΤΡΑ: Δύο ομάδες της “νύχτας” … τρώγονται… και πέφτει ξύλο

Από την Αθήνα αναμένονται «Ράμπο» της ΕΛΑΣ, όμως τις πρωινές ώρες χθες παρατηρήθηκε εναλλαγή ρόλων και οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής της Πάτρας έγιναν από πολυμελή ομάδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Ειδικότερα, η «έφοδος» έγινε από άνδρες της Ασφάλειας Πάτρας που είχαν τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και άσκησαν ελέγχους σε μπαρ και άλλα καταστήματα ψυχαγωγίας του κέντρου της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Συνολικά οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 6 προσαγωγές ατόμων που θεωρούνται άνθρωποι της νύχτας. Δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος τους, ωστόσο από την πρώτη στιγμή, χρειάστηκε να παραμείνουν επί 4ωρο περίπου στα γραφεία της Ασφάλειας, διότι απαιτείτο η διασταύρωση στοιχείων με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Πρόκειται για μια «ξεχωριστή» διαδικασία και χρειαζόταν ο παραπάνω χρόνος μέχρις ότου ολοκληρωθεί.

Στο διάστημα της παραμονής τους στην Ασφάλεια, οι προσαχθέντες είχαν «χρήσιμες» συζητήσεις με αξιωματικούς της υπηρεσίας, που φέρεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει «παρατράγουδα» τον φετινό χειμώνα στην νυχτερινή Πάτρα, γι’ αυτό και προαναγγέλλεται, από αξιόπιστες πηγές της, ότι οι έλεγχοι θα έχουν ιδιαίτερη πυκνότητα.

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ – ΑΘΗΝΑΣ»

Μετά και από αυτή την επιχείρηση των διωκτικών αρχών, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα, που σχετίζονται με την ανθρωπογεωγραφία των ατόμων της νύχτας, τις φατρίες και τις επιδιώξεις τους.

«Δύο είναι οι αντιμαχόμενες ομάδες που διεκδικούν τα ηνία, σε μια νυχτερινή Πάτρα όμως, που δεν έχει ”ψωμί” και άρα ο τρόπος της δράσης τους δεν έχει καμία σχέση με την αγριότητα της Αθήνας», εξηγεί έμπειρος αξιωματικός στην «ΠτΚ» και προσθέτει:

«Δεν υπάρχει κάποια σύνδεση κυκλωμάτων της Αθηναϊκής νύχτας με την Πάτρα για τον λόγο που προαναφέραμε. Δεν έχει ”φαΐ” η Αχαϊκή πρωτεύουσα. Αντίθετα υφίστανται κατά βάση δύο αντιμαχόμενες ομάδες, ενώ ταυτόχρονα κυριαρχούν προσωπικές διαφορές και αντιπαλότητες κι έτσι εξηγούνται τα πρόσφατα επεισόδια σε δύο επιχειρήσεις της Πάτρας. Τσακώνονταν μεταξύ τους και μάλιστα υπήρξε και τραυματισμός ενός άντρα μετά από άγριο ξυλοδαρμό».

ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ «ΠΙΤΑ»…

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠτΚ», από τους 6 προσαχθέντες, οι δύο έχουν μακρά διαδρομή στη νύχτα της Πάτρας. Είναι πρόσωπα που είχαν απασχολήσει την Ασφάλεια την πρώτη δεκαετία του νέου αιώνα όταν ο τότε διευθυντής Ασφαλείας, Θανάσης Νταβλούρος, είχε οργανώσει εκτεταμένη επιχείρηση εκκαθάρισης της Πάτρας από κυκλώματα της νύχτας.

Οι τέσσερις άλλοι είναι νεότεροι, ενώ και οι έξι εντάσσονται στην συνολικότερη εκτίμησή της Ασφάλειας ότι χωρίζονται σε δύο αντιμαχόμενες ομάδες που διεκδικούν τα σκήπτρα και διεκδικούν κομμάτια από μια «πίτα» που δεν φτάνει για όλους γιατί είναι πολύ μικρή…

Πηγές της Ασφάλειας χαρακτηρίζουν «ελεγχόμενη την κατάσταση, καθώς κιόλας από τούδε και στο εξής οι έλεγχοι θα αποκτήσουν συστηματικό χαρακτήρα».

Ειδικότερης προσοχής δε, χρήζει η εξής παρατήρηση: «Εχουμε σαφή εικόνα της κατάστασης και αποκλειστικό μέλημά μας είναι να μην πέφτουν οι μαγαζάτορες θύματα εκβιασμού.

Από κει και πέρα οι δυο αντιμαχόμενες ομάδες, αν θέλουν να ”τρώγονται” μεταξύ τους, είναι δικό τους πρόβλημα, που όταν όμως υποπίπτει στην αντίληψή μας επεμβαίνουμε δραστικά».

TRIAINA

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ