Πάτρα: Έχασε περισσότερα από 90.000 ευρώ σε απάτη με δήθεν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα

Ημερομηνία:

Μία ακόμη υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης με πρόσχημα επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από καταγγελία πολίτη από την Πάτρα, ο οποίος φέρεται να έχασε περισσότερα από 90.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παθών δημιούργησε πριν από περίπου επτά μήνες λογαριασμό σε διαδικτυακή πλατφόρμα που παρουσιαζόταν ως αξιόπιστη υπηρεσία επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα. Πιστεύοντας ότι τα χρήματά του επενδύονταν και απέφεραν υψηλές αποδόσεις, κατέθετε σταδιακά μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν επιχείρησε να προχωρήσει σε ανάληψη των χρημάτων του. Τότε, οι διαχειριστές της πλατφόρμας φέρονται να του ζήτησαν να καταβάλει επιπλέον χρηματικά ποσά, επικαλούμενοι φόρους, προμήθειες και έξοδα αποδέσμευσης των κεφαλαίων, προκειμένου –όπως ισχυρίζονταν– να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η απαίτηση αυτή προκάλεσε τις υποψίες του άνδρα, ο οποίος αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα οργανωμένης απάτης και προσέφυγε άμεσα στην Ελληνική Αστυνομία, καταγγέλλοντας το περιστατικό.

Η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά την υπόθεση, ενώ απευθύνει εκ νέου έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν δέχονται προτάσεις για διαδικτυακές επενδύσεις που υπόσχονται εύκολα και υψηλά κέρδη. Οι αρχές επισημαίνουν ότι οι απατεώνες χρησιμοποιούν συχνά το πρόσχημα πρόσθετων χρεώσεων, φόρων ή τελών, προκειμένου να αποσπάσουν ακόμη περισσότερα χρήματα από τα θύματά τους, χωρίς φυσικά να αποδίδουν ποτέ τα υποτιθέμενα κέρδη.

PHILOXENIA

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

“Στο σφυρί” ακίνητα της Ενωσης Συνεταιρισμών Αμαλιάδας

Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί λειτούργησαν για δεκαετίες ως ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, το...

Κρέας στην κατάψυξη: Το λάθος που κάνουμε και πώς πρέπει να το μαγειρεύουμε

Πολλοί αγοράζουν φρέσκα κρεατικά και τα βάζουν στη κατάψυξη για να...

Δημοσκόπηση Interview: Πρωτιά για τη ΝΔ με 26,5%, στις 12 μονάδες η διαφορά από την ΕΛΑΣ του Τσίπρα

Σταθερά στην πρώτη θέση με 26,5% βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα...