ΠΑΤΡΑ: ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ 700 ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ: Μετά το καλοκαίρι η… έξυπνη στάθμευση

    Ημερομηνία:

    Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της έξυπνης στάθμευσης στο κέντρο της Πάτρας το οποίο εκπονεί ο Δήμος. Από τους 850 αισθητήρες που προβλέπει η μελέτη για το έργο, έχουν ήδη εγκατασταθεί οι 700! Οι υπόλοιποι θα τοποθετηθούν στην ΑΝω Πόλη, σε σημεία που ήδη εκτελούνται έργα. Με βάση τις εκτιμήσεις η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Μαΐου, ενώ από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει το κομμάτι που αφορά την εκπαίδευση και την πιλοτική εφαρμογή!

    Σε ότι αφορά την λειτουργία του συστήματος, σε κάθε θέση στάθμευσης θα μπαίνει διαχωριστική γραμμή ώστε ένα όχημα να μην μπορεί να καταλάβει δύο θέσεις. Οι αισθητήρες θα στέλνουν από την πλευρά τους τα δεδομένα στην ανοικτή πλατφόρμα διαχείρισης και έτσι οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα μέσω του κινητού τους να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για ποιες θέσεις είναι ελεύθερες ή όχι.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση των αισθητήρων για την έξυπνη στάθμευση, έχει ολοκληρωθεί στην περιοχή της Αγίας Σοφίας και της Κωνσταντινουπόλεως, έχει να κάνει με το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, και ήδη εκεί το πρόγραμμα λειτουργεί πιλοτικά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΟΚ: 56χρονος πήγε στο νοσοκομείο με πρόβλημα στην καρδιά, του έδωσαν εξιτήριο και πέθανε

    Σοβαρά ερωτήματα για τη διαχείριση επείγοντος καρδιολογικού περιστατικού στο...

    Πάτρα: Το μεσημέρι της Τρίτης η κηδεία του Βασίλη Καρβουνιάρη

    Συγκίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας προκάλεσε ο θάνατος του...

    Χωρίς Ταξί Τρίτη και Τετάρτη στην Πάτρα

    Με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών (ΠΟΕΙΑΤΑ) και του...