Δεν έχουν σταματήσει οι εγκαταλείψεις ζώων στην Πάτρα και το γεγονός αυτό δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο του δήμου στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων.
Οι δύο μηνύσεις που υποβλήθηκαν κατά του αρμόδιου αντιδημάρχου για επιθέσεις ζώων που έγιναν σε δημότες είναι η κορύφωση του όλου φαινομένου που δείχνει ότι το ζήτημα, παρά την δημιουργία της δομής στο Δρέπανο, δεν έχει λυθεί.
Οι μηνύσεις που έγιναν αφορούσαν και οι δύο την περιοχή του Ρίου, όπου εκεί το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο σε σύγκριση με άλλα δημοτικά διαμερίσματα της Πάτρας αφού οι εγκαταλείψεις είναι περισσότερες.
Σύμφωνα με κύκλους των δημοτικών υπηρεσιών τα τηλεφωνήματα που δέχονται από πολίτες για εγκαταλείψεις ζώων στην περιοχή του Ρίου είναι σε καθημερινή βάση.
Το πρόβλημα βέβαια υπάρχει και σε άλλες συνοικίες της Πάτρας, όμως, σίγουρα δεν είναι τυχαίο το ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των επιθέσεων αδέσποτων σε πολίτες αφορά τη συγκεκριμένη περιοχή και ειδικότερα τον χώρο της Πανεπιστημιούπολης.
Στο Ρίο ένα σκυλί που εγκαταλείπεται και γίνεται αδέσποτο βρίσκει και άλλα που σχηματίζουν αγέλες οι οποίες γυρνούν από δρόμο σε δρόμο, με τα σκυλιά πεινασμένα και φοβισμένα να επιτίθενται σε περαστικούς.
Οι εγκαταλείψεις είναι τόσες πολλές που η δομή του Δρεπάνου δεν είναι ικανή από μόνη της να ανταποκριθεί στις ανάγκες, αφού το μέγιστο των σκυλιών που μπορούν να διαμείνουν εκεί δεν μπορεί να είναι πάνω από 50 με 60.
Ο νόμος άλλωστε είναι σαφής και δεν αφήνει περιθώρια για οποιαδήποτε τέτοια δομή στο να λύσει από μόνη της το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων.