ΠΑΤΡΑ: Εμπόδια με τα αρχαία ευρήματα για τις εργασίες ανάπλασης στην Άνω Πόλη – ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Εμπόδια προκύπτουν στο έργο της ανάπλασης της Άνω πόλης στην Πάτρα, στην πρώτη από τις τρεις εργολαβίες για το ιστορικό κέντρο της πόλης που εντάσσεται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στις εργασίες για την ανάπλαση που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και πάνω από έναν χρόνο στην Άνω πόλη, έχουν βρεθεί αρχαία σε τρία διαφορετικά σημεία της επικράτειας του έργου.

    Στον δρόμο της εισόδου του Ρωμαϊκού Ωδείου, κοντά στον ιερό ναό των Εισοδίων και στην Παπαδιαμαντοπούλου κοντά στη θέση Δεξαμενή. Τα ευρήματα αυτά πρόκειται να καθυστερήσουν τις εργασίες στα συγκεκριμένα τμήματα, με αποτέλεσμα η πορεία των εργασιών που έχει καταρτιστεί από τον ανάδοχο να αλλάζει.

    Οι εργασίες στα τμήματα αυτά αναμένεται να συνεχιστούν αφού πρώτα γίνει η αυτοψία από την Εφορία Αρχαιοτήτων και αφού η τελευταία ανάψει το πράσινο φως.

    Πάντως, σύμφωνα με την αρμόδια αντιδημαρχία οι εργασίες στο συγκεκριμένο έργο προχωρούν γενικότερα με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ο εργολάβος βρίσκεται εντός του χρονοδιαγράμματος.

    Ωστόσο, υπάρχει μια ανησυχία σε περίπτωση ανεύρεσης και άλλων αρχαίων σε άλλα σημεία της επικράτειας της ανάπλασης, αφού ως γνωστόν το υπέδαφος της Άνω πόλης είναι γεμάτο από ευρήματα της Ύστερης Αρχαιότητας και της Ρωμαϊκής περιόδου.

    Μέχρι ώρας πάντως, τα όποια εμπόδια έχουν βρεθεί για την εξέλιξη των εργασιών έχουν ξεπεραστεί και η Άνω πόλη αναδύεται, δείχνοντας την αξία και την ομορφιά της, στοιχεία που θα συμβάλουν στην τουριστική προβολή τόσο της συγκεκριμένης περιοχής, όσο και της πόλης.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ηράκλειο: Αθωώθηκε η μητέρα που έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με κάνναβη

    Χωρίς ποινικές ευθύνες κρίθηκε σήμερα από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο...

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η Εισαγγελέας

    Την ενοχή και των επτά κατηγορουμένων που αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων...

    Κατάκολο: Πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι- Επιβάτης υπέστη ανακοπή

    Μια σοβαρή περιπέτεια υγείας για έναν ηλικιωμένο επιβάτη του...

    Αντιπρόεδρος του κόμματος Κασσελάκη η Τζάκρη

    Με μία ανάρτηση στο facebook ανακοίνωσε η Θεοδώρα Τζάκρη...