Σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη απλότητα, κατάνυξη, σεμνότητα, συγκίνηση και χαμόγελα, με φόντο την γραφική παλιά πόλη της Ξάνθης, δύο νέοι άνθρωποι, των οποίων η μακρόχρονη φιλία εξελίχθηκε σε έρωτα και αγάπη, ένωσαν τις ζωές τους με τα δεσμά του γάμου έτοιμοι πια να ξεκινήσουν μια νέα κοινή πορεία.

Η δική μας, Εύη Χριστοπούλου, φιλόλογος, κόρη του αείμνηστου ιδρυτή της «Γνώμης», Χρήστου Χριστόπουλου, και της Λιάνας Χριστοπούλου, το γένος Σκιαδαρέση, παντρεύτηκε τον Αλέξανδρο Δημαρά, φιλόλογο, διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Ξάνθης.
Το μυστήριο του γάμου τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης, την Κυριακή 26 Ιουλίου, μια ημερομηνία με συμβολισμούς για την νύφη, καθώς εκτός από την ονομαστική της εορτή αυτή τη μέρα έχει βαπτιστεί.
Της ιερής τελετής προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευλόγησε τους νεονύμφους και τους ευχήθηκε από καρδιάς κάθε ευτυχία, μεταφέροντας παράλληλα τις ευλογίες και τις ευχές του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, με τον οποίο η οικογένεια της νύφης διατηρεί στενούς δεσμούς.
Ο κ. Παντελεήμων, που συνδέεται πνευματικά με τον κ. Ευστάθιο, έκανε ειδική μνεία στο μοναστήρι των Αγίων Τεσσαράκοντα Σπάρτης και στο σπουδαίο έργο του εκεί Μητροπολίτη και ευχήθηκε στο ζεύγος να πορεύεται με πνευματικότητα και αλληλοπεριχώρηση στον έγγαμο βίο του.
Στο μυστήριο συλλειτούργησαν ο εφημέριος του Ναού π. Ιωακείμ Μούκανος και οι ιερείς π. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος και π. Βασίλειος Λεοντιάδης.
Το ζευγάρι πάντρεψαν «δόξη και τιμή» οι καλές τους φίλες, επίσης φιλόλογοι, Δέσποινα Κακατσάκη και Ράνια Καταβούτα. Ιδιαίτερο χρώμα στη γαμήλια τελετή έδωσε η τετραμελής μικτή χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Τούμπας Θεσσαλονίκης «Γαμήλιες Φωνές», καθηλώνοντας τους πάντες. Κατά γενική ομολογία το μυστήριο ήταν ξεχωριστό, καθώς οι συμμετέχοντες βίωσαν με κατάνυξη και ουσία κάθε στιγμή της τελετουργίας.
Περήφανοι και ιδιαίτερα συγκινημένοι ήταν οι γονείς του γαμπρού, Δημοσθένης (απόστρατος αστυνομικός) και Σοφία Δημαρά, η μητέρα της νύφης, Λιάνα Χριστοπούλου, και τα αδέλφια της, ο εκδότης της «Γνώμης», Γιάννης Χριστόπουλος με τη σύζυγό του, Ιουλία Αλεξοπούλου (φαρμακοποιός), και η Γεωργία Χριστοπούλου (προϊσταμένη του Δ΄ Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Πάτρας) με τον σύζυγό της, Κωνσταντίνο Νικολάου (στέλεχος του τμήματος Προμηθειών της “Coffee Island”), καθώς και τα ανίψια της, Χρήστος, Ίλια-Άνθεια, Νικόλας, Χρήστος.
Η Εύη θέλησε να τηρήσει την παράδοση και να μεταβεί στην εκκλησία με τα πόδια, έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της, συγγενείς και στενούς φίλους, οι οποίοι τη συνόδευσαν μελωδικά διερχόμενοι στα παραδοσιακά σοκάκια της παλιάς πόλης της Ξάνθης, τραγουδώντας το «Σήμερα γάμος γίνεται».
Η νύφη έλαμπε χαμογελαστή μέσα στο αέρινο και κομψό νυφικό της από το κατάστημα “Έλενα Wedding Dresses” της Θεσσαλονίκης, το μακιγιάζ επιμελήθηκε η εξαδέλφη της, Χριστίνα Σκιαδαρέση, και τα μαλλιά της η Νίνα Καλαϊτζίδου από την Ξάνθη. Φωτογράφοι ήταν οι φίλοι του ζευγαριού Πάρης Καμπάκης και Γιώργος Χατζιδάκις, ενώ πατρινά ξερολούκουμα προσέφερε η γνωστή λουκουμοποιία «Σκιαδαρέσης».
Το γαμήλιο γεύμα παρατέθηκε στο εστιατόριο «Κτήμα» στην Ξάνθη με μουσική, χορό και πολλές όμορφες στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες σε όλους. Μάλιστα, πέρα από τα παραδοσιακά μωραΐτικα, θρακιώτικα και ποντιακά τραγούδια, το ζευγάρι επέλεξε να ακουστεί και το «Πατρινό Καρναβάλι για πάντα» τιμώντας την καταγωγή της νύφης και χαρίζοντας στιγμές ξέφρενου χορού στους καλεσμένους.
Στους νεόνυμφους ευχόμαστε να ζήσουν μια ζωή γεμάτη αγάπη και ευτυχία!
To μυστήριο ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.Παντελεήμων
Οι νεόνυμφοι με τις οικογένειές τους μετά το πέρας της γαμήλιας τελετής
Την νύφη συνόδευαν ο αδελφός της, Γιάννης Χριστόπουλος και ο εξάδελφός της Σπύρος Κανελλόπουλος και τα μέλη της οικογένειάς της
Η νύφη τίμησε την παράδοση και πήγε με τα πόδια στην Εκκλησία, περνώντας από τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης της Ξάνθης
Την νύφη παρέδωσαν στον γαμπρό ο αδελφός της, Γιάννης Χριστόπουλος και ο εξάδελφός της Σπύρος Κανελλόπουλος, ενώ δίπλα της διακρίνεται συγκινημένη η μητέρα της Λιάνα Χριστοπούλου
Το ζευγάρι με τα ξαδέρφια της νύφης, Σπύρο Σκιαδαρέση, Άννα Γιαννακά, Σπύρο Κανελλόπουλο, Βιβιάνα Σκιαδαρέση, Παναγιώτη Βασιλείου και τον γιο τους, Κωνσταντίνο-Μάριο
Οι νεόνυμφοι με τους Πατρινούς φίλους τους. Από αριστερά ο επιχειρηματίας Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, η δερματολόγος Νατάσα Θεριανού, η νηπιαγωγός Ειρήνη Χειμώνα, ο πλοίαρχος εμπορικού ναυτικού Βίκτωρ Παπαδημητρίου και η καθηγήτρια Αγγλικών Μίνα Σταμάτη
Η παρέα του Μεταπτυχιακού της Θεσσαλονίκης, η οποία πια συνδέεται και με δεσμούς κουμπαριάς. Από αριστερά Αναστασία Σιάγκα, Δέσποινα Κολτσίδα, Δέσποινα Κακατσάκη, Εύη Χριστοπούλου, Αλέξανδρος Δημαράς, Ράνια Καταβούτα, Δέσποινα Βλάχου, Ξένια Γαϊτανίδου
Η νύφη με τα «Ηχοπουλάκια» της από την Κοιν.Σ.Επ. της Θεσσαλονίκης «Θέατρο Playback Ηχώ», Έφη Μαγούλα, Μαρία Κωνσταντινίδου, Ευθυμία Καπαγερίδου, Ελένη Λεβέντη, Γιάννη Σέμπρο
Η νύφη με τους αγαπημένους φίλους και συμφοιτητές της από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Αναστασία Κουτσιούκη, Βασιλική Κορομηλά, Ράνια Καταβούτα, Στέφανο Αγάθο και Νίκη Ευσταθοπούλου
Η ζωή τους επί σκηνής!
Παραμονή του γάμου ανέβηκε «η δική τους παράσταση» από την ερασιτεχνική ομάδα της Θεσσαλονίκης «Θέατρο Playback Hχώ», της οποίας η νύφη είναι ιδρυτικό μέλος και ήταν το τιμώμενο πρόσωπο! Οι ηθοποιοί ζωντάνεψαν στη σκηνή την ιστορία της Εύης και του Αλέξανδρου, μέσα από αφηγήσεις κοντινών τους προσώπων, εστιασμένες στην γνωριμία τους πριν από 20 χρόνια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη βαθιά φιλία τους κατά το πέρασμα των χρόνων.
Η παράσταση αποτέλεσε ένα πρωτότυπο προγαμήλιο πάρτι στην όμορφη Ξάνθη, συνδέοντας το θέατρο με τη ζωή. Και αυτές οι στιγμές, μαζί με τις θερμές ευχές όλων, ήταν το καλύτερο δώρο για την νέα σελίδα της ζωής τους…


















