Πάτρα: Ενδείξεις ασφυξίας για Ίριδα και Μαλένα – Αποκαλύψεις – σοκ από 3 ιατροδικαστές για τους θανάτους

    Ημερομηνία:

    Νέες διαστάσεις λαμβάνει η έρευνα για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, της 6,5 μηνών Ίριδας αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, το 2021 και το 2019 αντίστοιχα, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της εννιάχρονης Τζωρτζίνας.

    Οι Αρχές καλούνται πλέον να απαντήσουν στο ερώτημα αν τα δύο παιδιά δολοφονήθηκαν και με ποιο τρόπο, με τους ειδικούς ιατροδικαστές που μίλησαν στη Realnews να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, με βάση το σύνολο των ευρημάτων, να είχαν ασφυκτικό θάνατο.

    Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, δεν αποκλείεται να προκύψουν ευθύνες για λάθη και ολιγωρία στον χειρισμό της υπόθεσης από τις αρμόδιες Αρχές, καθώς χρειάστηκε να χάσει τη ζωή του και το τρίτο παιδί, η μικρή Τζωρτζίνα, προκειμένου να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα, η οποία, μόλις πριν από λίγα 24ωρα, κατέδειξε εγκληματική ενέργεια. Θα μπορούσε, άραγε, ο αιφνίδιος θάνατος του 6,5 μηνών βρέφους της οικογένειας Δασκαλάκη να είχε κινήσει τις υποψίες νωρίτερα;

    Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, που εξέτασε τη σορό της Ίριδας, μιλά στην «R», μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση. Η ίδια κάνει λόγο για «πληρέστατη ιατροδικαστική έκθεση» στην περίπτωση της Ίριδας και για κακώσεις «που παραπέμπουν σαφώς κάπου…».

    Πάτρα: Ενδείξεις ασφυξίας για Ίριδα και Μαλένα – Αποκαλύψεις – σοκ από 3 ιατροδικαστές για τους θανάτους

    Η… διπλή αιτία θανάτου

    Η διατύπωση της κυρίας Τσιόλα είναι εξαιρετικά προσεκτική δεδομένης και της σοβαρότητας της υπόθεσης. «Τα άλλα δύο περιστατικά (της Ιριδας και της Μαλένας) παραμένουν ανοιχτά. Γνωρίζω ότι σύντομα θα καταθέσω.

    Οπότε η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση. Από τη δική μου πλευρά δεν έχει αλλάξει κάτι. Θα κληθώ να δώσω τις διευκρινίσεις που πρέπει, γιατί είναι απαραίτητες οι διευκρινίσεις αυτές, από πέρυσι το λέμε», αναφέρει με νόημα. Παράλληλα, τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει επανεξέταση της σορού του 6,5 μηνών βρέφους, γιατί η έκθεση είναι πληρέστατη και δεν υπολείπεται σε κάτι.

    «Έγινε πλήρης έλεγχος, τοξικολογικός και ιστολογικός. Η παθολογοανατόμος στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλούσε για κάτι παθολογικό (αγενεσία φλεβόκομβου, μια σπάνια πάθηση που έχει προκαλέσει ελάχιστους θανάτους βρεφών στο εξωτερικό).

    Όταν έλαβα την έκθεση, συμπλήρωσα την αιτία θανάτου (πνευμονικό οίδημα). Αυτό δεν συνηθίζεται σε άλλες μου εκθέσεις. Δηλαδή, δεν βάζω διπλή αιτία ποτέ. Οπότε αντιλαμβάνεστε για ποιο λόγο διατυπώθηκε όπως διατυπώθηκε, με τις κακώσεις που παρατηρήθηκαν και παραπέμπουν ασφαλώς κάπου».

    Η αγενεσία φλεβοκόμβου, ως αιτία θανάτου, είχε καταγραφεί από την παθολογοανατόμο Αντιγόνη Μητσέλου.

    Όμως, η ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής, που διενήργησε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών στις 22 Μαρτίου του 2021, είχε διαφορετικές επισημάνσεις.

    Σε αυτήν αναφέρεται πως το αβάπτιστο τέκνο της οικογένειας Δασκαλάκη βρέθηκε νεκρό μία ημέρα νωρίτερα, στις 21 Μαρτίου και περί ώρα 11:30, στην κούνια του. Διακομίστηκε με μονάδα του ΕΚΑΒ στο Καραμανδάνειο, όπου τυπικά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Μαζί, εστάλη από το 1ο Αστυνομικό Τμήμα και ένα ύφασμα τύπου πετσετέ με ίχνη ουσίας, πιθανόν αίματος, το οποίο είχε βρεθεί στην κούνια του βρέφους.

    Στην ίδια έκθεση αναφέρεται, επίσης, ότι η τραχεία ήταν ελεύθερη χωρίς την παρουσία ξένου σώματος, ενώ στους πνεύμονες εντοπίστηκε εικόνα πνευμονικού οιδήματος. Στην καρδιά δεν παρατηρήθηκαν ισχαιμικές ή αθηροσκληρυντικές αλλοιώσεις.

    Οι, δε, εργαστηριακές εξετάσεις ήταν όλες αρνητικές σε τοξικές και άλλες ουσίες. Ωστόσο, πέριξ του στόματος, βρέθηκε έκζεμα, το οποίο πλέον κινεί πολλές υποψίες.

    Το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους, που επισημαίνεται στην έκθεση ως δερματίτιδα και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντιδράσεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)», υπάρχει και ένα άλλο εύρημα, μια κάκωση. Συγκεκριμένα, καταγράφεται ένα σκίσιμο στο εσωτερικό του στόματος.

    «Επίσης διεπιστώθη μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου άνευ έτερων χαρακτηριστικών», γράφει στην ιατροδικαστική της έκθεση η κυρία Τσιόλα. Το εύρημα αυτό βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών, το πανάκι με αίμα που είχε βρεθεί στην κούνια του βρέφους κάνει πολλούς ειδικούς να πιστεύουν ότι μπορεί να εισήλθε βίαια στο στόμα του παιδιού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δύο χρόνια από τη θανατηφόρα παράσυρση της Έμμας – Ραγίζει καρδιές η μητέρα της

    Η Έμμα, άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο...

    ΠΑΤΡΑ: H Πράσινη Μετάβαση στην πράξη και τα αποτελέσματά της

    Τις καλές πρακτικές που ακολουθούν για την Πράσινη μετάβαση...

    Καλάθι των Χριστουγέννων: Πότε θα ξεκινήσει και ποια προϊόντα θα περιλαμβάνει

    Το «Καλάθι των Χριστουγέννων» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το...

    Κωνσταντίνος Βασάλος: Ρωτάω πάντα μια κοπέλα για ενημερωτικούς λόγους «με πόσους έχεις πάει;»

    Για την ερώτηση που συνηθίζει να κάνει ο Κωνσταντίνος Βασάλος στις...
    Best Shop