«Πάτρα Ενωμένη»: Απευθείας αναθέσεις στον Δήμο Πατρέων

Ημερομηνία:

Στο θέμα των απευθείας αναθέσεων αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Πάτρα Ενωμένη».

PHILOXENIA

Όπως σημειώνει σε αυτή: «Σε πρόσφατη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων συζητήθηκε το θέμα των συμβάσεων με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Η απευθείας ανάθεση είναι μια νόμιμη ενέργεια με την οποία παρακάμπτονται γραφειοκρατικά και χρονοβόρα προβλήματα, με την προϋπόθεση βέβαια να έχει προηγηθεί έλεγχος αγοράς ώστε να εξασφαλιστεί η οικονομικότερη προσφορά.

Η κριτική που ασκήσαμε στη σημερινή Δημοτική Αρχή εστιάσθηκε σε δύο κυρίως επίπεδα.

Πρώτον, υπάρχουν απευθείας αναθέσεις με πρόσκληση σε έναν μόνο οικονομικό φορέα, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί έρευνα αγοράς και με μηδενική έκπτωση. Νόμιμη είναι η διαδικασία αν έχεις απευθυνθεί σε έναν μόνο φορέα, νόμιμη είναι και αν έχεις απευθυνθεί σε περισσότερους ώστε να εξασφαλίσεις την οικονομικότερη προσφορά. Στην πρώτη περίπτωση, όμως, ελέγχεσαι για ηθική απαξία.

Δεύτερον, υπάρχουν παροχές υπηρεσιών προς τον Δήμο Πατρέων χωρίς να έχει προηγηθεί η νόμιμη διαδικασία της πρόσκλησης και σύναψης σύμβασης με τον οικονομικό φορέα. Στις περιπτώσεις αυτές παρείχε ο φορέας την υπηρεσία και διεκδικούσε, δικαστικώς, εκ των υστέρων την αποζημίωσή του με τη συναίνεση της Δημοτική Αρχής. Χωρίς πρόσκληση και χωρίς σύμβαση.

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής και των υποστηρικτών της ήταν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις και ότι η ευθύνη βαραίνει τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Δεν αντιλαμβάνονται οι διοικούντες ότι όταν απαιτείς αποδείξεις και όχι ενδείξεις, για να διαπιστωθεί η μη χρηστή διοίκηση, ευτελίζονται οι ιδέες της μαρξιστικής αριστεράς; Δηλαδή, η απευθείας ανάθεση σε εκτός Πατρών έμπορο για προμήθεια τροφίμων χωρίς έρευνα αγοράς και με μηδενική έκπτωση δεν πείθει όσους κόπτονται για το λαϊκό συμφέρον;

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, η σημερινή Δημοτική Αρχή τους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Άλλοτε τους στερεί συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και άλλοτε τους χρησιμοποιεί ως ανάχωμα στην εκάστοτε κριτική.

Η απάντηση θα δοθεί από τους πολίτες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023. Η παράταξή μας «Πάτρα Ενωμένη», ως επόμενη Δημοτική Αρχή, θα κρίνει και θα προτείνει λύσεις που θα εξασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον. Το συμφέρον του πολίτη».

Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή του ο Κώστας Σβόλης σημείωσε τα εξής:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Καλαμάτα: Βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με διαρρήκτη- Τραυματίστηκε 73χρονη που επιχείρησε να τον εμποδίσει

Στιγμές αγωνίας έζησε μια 73χρονη στην Καλαμάτα, όταν αντιλήφθηκε...

Αναβλητικότητα: Τα αφήνετε όλα «για αύριο»; Πώς θα το σταματήσετε

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b2%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%86%ce%ae%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%8c%ce%bb%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%8d/

Πάτρα – ΤΩΡΑ: Τρίτο επεισόδιο τα ξημερώματα! Ανδρας μπήκε με μαχαίρι σε σπίτι

Τρίτο συμβάν στην Πάτρα μετά τις 6.30 το πρωί...

Μήπως το παιδί δεν βλέπει καλά; 10 σημάδια που πρέπει να προσέξετε

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%bc%ce%ae%cf%80%cf%89%cf%82-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%af-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b2%ce%bb%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%ac-10-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b9/