Πάτρα: Επανήλθε το κόλπο για τη γνωστή απάτη – «Είστε ο κληρονόμος 11,5 εκάτ. δολαρίων»

    Ημερομηνία:

    Πέσανε στην περίπτωση οι απατεώνες. Αποπειράθηκαν να κοροϊδέψουν κι εμάς. Πήραμε προ ημερών δυο e-mail, από δυο διαφορετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

    BOOKTICKETS
    Διαβάστε πώς προσπάθησαν να μας δελεάσουν δυο κυρίες, που εμφανίσθηκαν σίγουρα με ψεύτικα ονοματεπώνυμα:

    «Ζητάμε τώρα τη συνεργασία σας για να σας παρουσιάσουμε ως πλησιέστερο συγγενή – κληρονόμο τραπεζικού λογαριασμού, καθώς έχετε το ίδιο επώνυμο και την ίδια εθνικότητα με τον Arnand Anastasopoulo. Η τράπεζά μου θα σας αποδεσμεύσει τον λογαριασμό μέσω εξουσιοδότησής μου και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος… Είναι καλύτερο να διεκδικήσουμε τα χρήματα παρά να επιτρέψουμε στους διευθυντές της τράπεζας να τα μοιράσουν μεταξύ τους… Προτείνουμε το 60% να πάρετε εσείς και το 40% εμείς».

    Σημείωση: το ποσό του «θείου» μας στην τράπεζα ανήρχετο –υποτίθεται– σε 11,5 εκ. δολάρια!
    Ωραίο το παραμύθι, φυσικά δεν το «χάψαμε» και δεν ανταποκριθήκαμε στο ζητούμενο τους. Ηθελαν ούτε λίγο ούτε πολύ να τους αποστείλουμε όλα τα προσωπικά μας δεδομένα (ταυτότητα, τραπεζικό λογαριασμό, ΑΦΜ κ.ο.κ), προκειμένου να εμβάσουν τα … εκατομμύρια δολάρια στο λογαριασμό μας.

    Αυτού του είδους οι δελεαστικές προσεγγίσεις είναι σύνηθες φαινόμενο και αλίμονο στον αφελή που θα πέσει θύμα της παραπλάνησης, δίνοντας τα απόρρητα δεδομένα στους απατεώνες.

    Δεκάδες τέτοιες ηλεκτρονικές απάτες έχουν καταγγελθεί στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Πάτρας. Ομως οι «ατσίδες» του διαδικτύου ξέρουν καλά τα ηλεκτρονικά κατατόπια και δυσκολεύονται οι Αρχές να εντοπίσουν τα ίχνη τους. Προσοχή λοιπόν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η γνωστή αιρετή του Δήμου που άλλαξε κόμμωση και γοητεύει… – φωτο

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:  https://toloukoumi.gr/%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%be%ce%b5-%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%bc%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%b4%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%85%cf%80%cf%8e%cf%83%ce%b5/

    Αυτό είναι το “πιστεύω” που εκφώνησαν ο Πατριάρχης και ο Πάπας

    Με την ιστορική και υψηλού συμβολισμού επίσκεψη στη Νίκαια...

    Πάτρα: Μαθητές του 32ου Δημοτικού Σχολείου φτιάχνουν δικές τους κατασκευές

    Μαθητές από την Α’ και την Β’ Δημοτικού, του...

    Κοινό μήνυμα από Πάπα και Πατριάρχη Βαρθολομαίο: «Ας ακούσουμε όλες τις φωνές των πιστών για ενότητα»

    Κοινό μήνυμα ενότητας για τον χριστιανικό κόσμο απηύθυναν οι...