flamis.gr

ΠΑΤΡΑ: Επανήλθε το πλήρωμα 216! Τα ξαναβάζει με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μάγνη

Σε ανακοίνωσή το πλήρωμα 216 αναφέρει τα εξής:

«Για άλλη μια φορά μένουμε εμβρόντητοι διότι οι απόψεις μας για το καρναβάλι αλλά και η απάντησή μας απέναντι στον κ. Ψωμά και το σπιράλ που μας αποκάλεσε «νεόκοπο πλήρωμα, πολιτικά κατευθυνόμενο, που πήραμε το λόγο για να εκφράσουμε απόψεις καινοφανείς για το θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού και την ιστορία του», έβγαλαν από το καβούκι τους πολλούς «θιγμένους» καρναβαλιστές αλλά και κρυφούς fans της αντι-Πελετιδικής πολιτικής. Μας προβληματίζει πολύ περισσότερο δε το γεγονός ότι ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται ορισμένοι δημοσιογράφοι που εκμεταλλεύονται την εξουσία που τους δίνεται μέσα από τα ΜΜΕ ενώ  μεθοδευμένα αποδομούν και πλήττουν το κύρος, την υπόσταση και τη συγκρότησή μας.

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και τον κ. Μάγνη, ο οποίος στοχοποίησε το μέλος του πληρώματός μας και Υπεύθυνο του Χορευτικού Τμήματος Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, κ. Χρήστο Γιαννόπουλο, ο οποίος πήρε το λόγο εκ μέρους όλων μας στη συγκέντρωση της Δημοτικής Αρχής με τα πληρώματα. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας χρησιμοποιώντας ειρωνικό ύφος, καθώς συντάσσει σε εισαγωγικά(!) το γεγονός ότι ο κ. Γιαννόπουλος είναι εκπρόσωπος του πληρώματος,  παραθέτει ένα σωρό από παράλογα επιχειρήματα με σκοπό να τον παρουσιάσει ως ιθύνων νου σε μια «μυστηριώδη συνομωσία» απέναντι στη δημοτική παράταξη του «σπιράλ»!

Όμως, οι θεωρίες συνομωσίας δεν ταιριάζουν σε πνευματικά μυαλά τα οποία κατέχουν ορθολογική σκέψη και νόηση, αλλά σε επικίνδυνα μυαλά που στοχεύουν να αποπροσανατολίσουν, να χειραγωγήσουν και να τρομοκρατήσουν επί της ουσίας την κοινή γνώμη, εξυπηρετώντας δικούς τους σκοπούς. Απαντάμε, επομένως, κατηγορηματικά στον κ.Μάγνη ότι οι θεωρίες συνωμοσίας και η τακτική της ειρωνείας και υποτίμησης απέναντι στο πλήρωμα 216 και στο Χορευτικό Τμήμα του Δήμου αποδεικνύει άλλες σκοπιμότητες από μεριάς του και όχι την ανάδειξη της αλήθειας και του γόνιμου προβληματισμού. Του απαντούμε, επίσης, ότι είμαστε τόσο «κατευθυνόμενοι πολιτικά» όσο και εκείνος βάσει των απόψεων, των αντιλήψεων, της ιδεολογικής συγκρότησης, αλλά και βάσει της πολιτικής παράταξης που ψηφίζει, όπως κάνει άλλωστε και κάθε πατρινός πολίτης.

Τέλος, ας μας πει τι μεμπτό βρίσκει όταν ένα πλήρωμα εκφράζει μια συλλογική άποψη και ειδικά σαν αυτές που εκφράσαμε εμείς, εν μέσω τραμπουκισμών από συγκεκριμένους επαγγελματίες καρναβαλιστές στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο;

Είναι κανείς με την εμπορευματοποίηση του καρναβαλιού;

Είναι κανείς με το ξεπούλημα της καρναβαλικής ιδέας;

Είναι κανείς με την εκμετάλλευση του κάθε συμμετέχοντα από επιτήδειους που χτίζουν καριέρες στην πλάτη όλων των καρναβαλιστών;

Είναι κανείς που δεν θέλει τα πληρώματα να παίζουν μορφωτικό και ψυχαγωγικό πολιτιστικό ρόλο, αναδεικνύοντας την ανάγκη για ελεύθερη έκφραση;

Εμείς με το πλήρωμα 216 παλεύουμε για ένα καλύτερο πατρινό λαϊκό καρναβάλι που θα σέβεται το δικαίωμα στη ψυχαγωγία και θα δίνει σε κάθε πατρινό, σε κάθε νέο και νέα τη δυνατότητα της δημιουργικής απασχόλησης μακριά από καρναβαλικά κατεστημένα και καρναβαλο-πατέρες.

Η απάντησή μας δεν αφορά τον κ.Μάγνη. Αφορά τη μικρή μερίδα που εκπροσωπεί και υπερασπίζεται πλαγίως. Άλλωστε το πατρινό καρναβάλι είναι πολύ μεγάλο για να εκφράζεται και να ποδηγετείται από πέντε – δέκα αυτοπροσδιοριζόμενους «καρναβαλιστές».

Και θα πούμε για άλλη μια φορά αυτό που λέει ο λαός μας: «όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται» ή καλύτερα όπως το ‘λεγε για εκείνους που έκλεβαν το μέλι, «όποιος έχει την μύγα… σκιάζεται!».

Πλήρωμα Νο 216».

Comments are closed.