ΠΑΤΡΑ: Επέστρεψαν στις θέσεις τους οι 426 συμβασιούχοι

    Ημερομηνία:

    Στις θέσεις τους επέστρεψαν κανονικά οι  426 συμβασιούχοι της Κοινωφελούς μετά τη θετική απόφαση του Πρωτοδικείου Λασιθίου. Πρόκειται για συμβασιούχους που απασχολούνταν στο Δήμο μέσω των προγραμμάτων της Κοινωφελούς του 2018, του 2019 και του 2020, ενώ υπάρχουν ακόμη 170 οι οποίοι βρίσκονται σε «στάση αναμονής», καθώς είχαν απευθυνθεί σε άλλο δικηγορικό γραφείο και η υπόθεσή τους δεν έχει εκδικαστεί ακόμη.

    ΔΗΜΟΣ: ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

    Φλίγκος

    Με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αλλά και την «επίθεση» που δέχτηκε επειδή δεν στήριξε το αίτημα των συμβασιούχων να επιστρέψουν για δουλειά επικαλούμενη οικονομική αδυναμία, η δημοτική Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου του Λασιθίου Κρήτης, βάσει της οποίας παραμένουν έως τον Σεπτέμβρη στο Δήμο 426 συμβασιούχοι  εξελίσσεται ξανά μια μεγάλη εκστρατεία παραπληροφόρησης, με στόχο να χτυπηθεί η Αγωνιστική Δημοτική Αρχή Πάτρας. Όση όμως στάχτη κι αν ρίξουν στα μάτια του λαού, όσο και αν κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τη δήθεν στήριξή τους στον αγώνα των συμβασιούχων και ανέργων της πόλης μας, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Είναι η σημερινή Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης, που από την πρώτη στιγμή εκλογής της, πριν σχεδόν εννέα χρόνια, έβαλε ως προτεραιότητα τον αγώνα ενάντια στην ανεργία, που τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και βρέθηκε 105 φορές στα Δικαστήρια, που πάλεψε και κέρδισε τη μονιμοποίηση 8 εργαζόμενων που είχαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω της ΕΕΤΑΑ, καθώς και 132 συμβασιούχων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ στον Κοινωνικό Οργανισμό (ΚΟΔΗΠ), που κάθε χρόνο κόντρα σε υπουργικές αποφάσεις και νόμους προχωρά στη μετατροπή των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών από μερικής σε πλήρους απασχόλησης. Ο Δήμος Πατρέων λοιπόν, είναι ο μοναδικός Δήμος σε όλη τη χώρα, στον οποίο εργάζονται κάθε χρόνο εκατοντάδες συμβασιούχοι. Για το σκοπό αυτό, η Δημοτική Αρχή, χωρίς να υπολογίζει καταλογισμούς και δικαστήρια, έχει διαθέσει πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, γι’ αυτή ακριβώς τη δράση και στάση μας, ο ίδιος ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ήδη βρίσκονται αντιμέτωποι με καταλογισμούς και δεκάδες δικαστήρια με την κατηγορία ότι παραβίασαν νόμους και υπουργικές αποφάσεις, ότι διασπάθισαν δημόσιο χρήμα για να πληρώνουν τους εργαζόμενους, για να έχουν οι εργαζόμενοι πλήρη εργασία, ΜΑΠ (μέσα ατομικής προστασίας) κ.τ.λ.».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτός είναι ο Πατρινός επιχειρηματίας που πήρε το κατάστημα που έκλεισε στη Ρήγα Φεραίου – ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1-2/

    Ποια περιοχή της Πάτρας απεικονίζεται στην φωτογραφία;

    Πρόκειται για την Εγλυκάδα

    ΠΑΤΡΑ: Που ήταν αυτό το κτίριο που στέγαζε την Εθνική Τράπεζα το 1900;

    Άποψη της οικίας Χαϊδόπουλου, όπου στεγαζόταν η Εθνική τράπεζα,...

    ΠΑΤΡΑ: Κάνει θραύση το βιβλίο του δημοσιογράφου Διονύση Ζακυνθινού

    Ο Διονύσης Ζακυνθινός με εξήντα κομμάτια παζλ στήνει και...