ΠΑΤΡΑ: Επετειακή εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας

    Ημερομηνία:

    Το 14ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή του, που συμπίπτει χρονικά με την άφιξη και την εγκατάσταση των προσφύγων από την Μικρά Ασία, στον προσφυγικό συνοικισμό της Πάτρας, λόγω της καταστροφής της Σμύρνης.
    Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και τα 100
    χρόνια λειτουργίας του σχολείου το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε γιορτή στον προαύλιο χώρο, μπροστά από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων και δίπλα από το Παλιό Πτωχοκομείο.

    Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, μαθητές και εκπαιδευτικοί
    εντόπισαν τις προσφυγικές ρίζες του σχολείου σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και στη συνέχεια, οι μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης, ήρθαν σε επικοινωνία με τον παλιό διευθυντή του 14ου Δημοτικού, κ. Σπανό, καθώς και με τον πρώην μαθητή κ.
    Σταματίου ο οποίος ολοκλήρωσε τη φοίτησή του το 1956!

    Τα παιδιά, σε ρόλο δημοσιογράφου, άντλησαν πολύτιμες πληροφορίες από τους δύο κυρίους, μέσω των συνεντεύξεων που πήραν, για την σχολική, αλλά και την κοινωνική ζωή εκείνη την περίοδο.

    Φλίγκος

    Τα αποτελέσματα της συνολικής αυτής προσπάθειας των μαθητών, αποτυπώθηκαν στην σχολική εφημερίδα του σχολείου, που παρουσιάστηκε και διατέθηκε προς πώληση στη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ ο Δήμαρχος είχε τη ευκαιρία για μια ακόμα φορά να συνομιλήσει με τους μικρούς του φίλους, να απαντήσει σε ερωτήσεις τους, αλλά να συζητήσει και για την τόσο όμορφη και δημιουργική  προσπάθειά τους.

    Παράλληλα, οι υπόλοιπες τάξεις έμαθαν μικρασιατικά τραγούδια κι’ ετοίμασαν έτσι ένα θεματικό θεατρικό, με τίτλο «Η Σμύρνη φλέγεται». Οι μικρότερες τάξεις παρουσίασαν εικαστικές δημιουργίες και χόρεψαν πολίτικα τραγούδια.

    GLEARNET

    Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων επίσης, συμμετείχε με παραδοσιακούς χορούς.

    Στη γιορτή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων,  ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Ασπράγκαθος και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πελεκούδας.

    ΠΑΤΡΑ: Επετειακή εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας ΠΑΤΡΑ: Επετειακή εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας ΠΑΤΡΑ: Επετειακή εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ήταν ερωτευμένος με την κόρη της αδερφής του – Το έγκλημα τιμής που σόκαρε τον Πύργο

    Είναι Σεπτέμβριος του 1960, και η είδηση πως ένας...

    Λούσι Γκουό: Πώς η νεότερη δισεκατομμυριούχος ζει λιτά παρά την περιουσία της

    Η 30χρονη Λούσι Γκουό δεν είναι απλά η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος του κόσμου...

    Επιστήμονας ισχυρίζεται πως ανακάλυψε τη χαμένη Ατλαντίδα – «Τα ευρήματα ταιριάζουν απόλυτα με τις περιγραφές στο έργο του Πλάτωνα»

    Στο έργο του “Πολιτεία”, ο Πλάτωνας περιγράφει έναν εξελιγμένο πολιτισμό, ο...

    Aυτή είναι η πασίγνωστη Πατρινή που έκανε κατάψυξη ωαρίων – ΦΩΤΟ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/a%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ad%ce%ba%ce%b1/