Πάτρα: Επιχείρηση «σκούπα» παρατημένων αυτοκινήτων και μηχανών

    Ημερομηνία:

    Μια μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού των δρόμων της πόλης από παρατημένα οχήματα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε βάθος τριετίας στην Πάτρα. Στόχος είναι να ελευθερωθούν θέσεις στάθμευσης αλλά και να βελτιωθεί η εικόνα του κέντρου και των γειτονιών της πόλης. Από το 2018 έχουν απομακρυνθεί περί τα 1.800 οχήματα.

    Κατά καιρούς παρατηρείται ότι στους δρόμους της πόλης και των χωριών υπάρχουν πολλά εγκαταλελειμμένα οχήματα. Αυτά τα οχήματα ουσιαστικά αποτελούν στερεά απόβλητα και εφόσον δεν έχουν αποσυρθεί από τον ιδιοκτήτη τους, τότε περιέρχονται στην κυριότητα του Δήμου και περισυλλέγονται προκειμένου να ανακυκλωθούν.

    Η δημοπρασία που θα είναι φανερή, πλειοδοτική και προφορική τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης παραλαβής των προσφορών την 10:00 και λήξης την 10:30.

    Από την όλη διαδικασία ο Δήμος θα βγει κερδισμένος, αφού όχι μόνο θα ελευθερωθούν θέσεις στάθμευσης, αλλά και θα μπουν χρήματα στο ταμείο. Συγκεκριμένα, για κάθε αυτοκίνητο η ελάχιστη τιμή εκκίνησης ανέρχεται στα 100 ευρώ, ενώ για κάθε δίκυκλο ανέρχεται στα 50 ευρώ. Με λίγα λόγια, για τα 600 περίπου αυτοκίνητα ο Δήμος μπορεί να εισπράξει τουλάχιστον 60.000 ευρώ, ενώ για τα μηχανάκια 6.000 ευρώ. Το ποσό ενδέχεται να αυξηθεί αφού στη δημοπρασία μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σπυρίδων Τσιρώνης: Οι Ρομά είναι πάνω από το νόμο και χαίρουν ευνοϊκής μεταχείρισης

    Σε σημείο, όπου συνήθως τίθενται προς καύση καλώδια, είχε...

    Α΄ΕΛΜΕ: «Στην Αχαΐα υπάρχουν 48 κενά στη γενική εκπαίδευση και 43 στην ειδική εκπαίδευση»

    Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα...

    Προπηλακισμός Παναγιώτη Ρηγόπουλου: Ετοιμη η δικογραφία – Εξι αδικήματα – Ποιοι θα καθίσουν στο εδώλιο

    Λεπτομερέστατη είναι η περιγραφή των σοβαρών επεισοδίων έξω από...

    ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας: Ο Θεοδόσης Γεωργακόπουλος με τον Μάκη Κατσιγιάννη

    Στο πλευρό του Μάκη Κατσιγιάννη, για τις εκλογές στη ΔΕΕΠ ΝΔ...