flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

ΠΑΤΡΑ: Επιστολή Χρήστου Πατούχα προς συμβασιούχους

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΟΚΤΑΜΗΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

Πάτρα 29 Δεκεμβρίου 2020

Αγαπητοί φίλοι

Λάβαμε το σημείωμα σας, μετά και την τηλεφωνική μας επικοινωνία.

Είμαστε υποχρεωμένοι να σας διατυπώσουμε την συνολική μας θέση για το πρόβλημα των οκταμηνιτών.

Πρώτο: Δεν συμφωνούμε με την ομηρία καμίας κατηγορίας εργαζομένων. Πολύ περισσότερο που στους οργανισμούς των ΟΤΑ έχουν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού από το 2010. Ειδικότερα, στον Δήμο Πατρέων υπάρχουν πάνω από 1000 κενές οργανικές θέσεις. Είναι απαραίτητο λοιπόν να καλυφθούν οι θέσεις αυτές με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία. Σε μια τέτοια διαδικασία η δική σας εμπειρία και προϋπηρεσία πρέπει να αξιολογηθεί. Προφανώς αυτό πρέπει να το επιτρέψει η Κυβέρνηση.

Δεύτερο: Όλοι οι εργαζόμενοι των οκταμήνων, να έχουν μετά την λήξη της σύμβασης τους, το δικαίωμα να εντάσσονται στο Ταμείο Ανεργίας. Αν τυπικές γραφειοκρατικές δυσκολίες το εμποδίζουν, να παρατείνεται το πρόγραμμα με δαπάνη του ΟΑΕΔ μέχρι την συμπλήρωση των 12 μηνών. Προφανώς νέα προγράμματα, πρέπει να γίνουν εξ αρχής 12μηνα. Επειδή και αυτό αφορά την Κυβέρνηση, πρέπει οι φορείς του Εργατικού κινήματος, οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικές παρατάξεις, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, να το διεκδικήσουν από την Κυβέρνηση.

Τρίτο: Θέλουμε να επισημάνουμε και να στιγματίσουμε την υποκρισία της στάσης ορισμένων δημοτικών παραγόντων και παρατάξεων, που παριστάνουν τους συμπαραστάτες σας, την ίδια στιγμή που στηρίζουν άκριτα τις αντεργατικές κυβερνητικές επιλογές. Και τους νόμους που τα κόμματα τους ψήφισαν! Τώρα και στο παρελθόν. Σας δημιουργούν αυταπάτες για τις οποίες δεν φταίτε εσείς.

Τέταρτο: Προφανώς, δεν υιοθετούμε τους πλασματικούς δείκτες δήθεν μείωσης της ανεργίας. Τα οκτάμηνα της εξευτελιστικής αμοιβής, υλοποιούνται πατώντας κατά κανόνα σε δύο χρονιές. Με αυτόν τον «μαγικό» τρόπο, «μειώνεται» το ποσοστό ανεργίας σε δύο χρονιές.

Πέμπτο: Η επιλογή δικαστηρίων της Αθήνας για τις ένδικες προσφυγές σας, είναι δικαίωμα σας. Δεν πιστεύουμε ότι θα βρείτε ευνοϊκότερη μεταχείριση, το αρνητικό νομοθετικό πλαίσιο καθορίζει κατά κανόνα τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά αφού το επιλέξατε στηρίζουμε την απόφαση σας.

Έκτο: Ελπίζουμε να συμφωνήσετε μαζί μας, ότι η δαπάνη από πιθανή παράταση της σύμβασης σας, πρέπει να βαρύνει τον ΟΑΕΔ και όχι τον Δήμο Πατρέων. Και αυτό πρέπει να είναι κοινό αίτημα μας προς την Κυβέρνηση.

 

Αγαπητοί φίλοι

Κατανοούμε απόλυτα την δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεστε. Ανάμεσα σας, βρίσκονται συμπολίτες μας που γνωρίζουμε προσωπικά και ξέρουμε από πρώτο χέρι όλα τα προβλήματα σας. Ευχόμαστε να δικαιωθείτε στον αγώνα σας. Ευχόμαστε σε όλους να συνειδητοποιήσουν, ότι όλα τα κοινωνικά προβλήματα, απαιτούν συστράτευση και αγώνα από όλους. Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά!

Το Συντονιστικό Γραφείο της Ανυπότακτης Πολιτείας

Χρήστος Πατούχας, επικεφαλής, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων

Comments are closed.