ΠΑΤΡΑ: Επιστρέφουν αύριο στο Πανεπιστήμιο οι φοιτητές και η ανησυχία μεγαλώνει

Ημερομηνία:

Με ανησυχία βλέπει τη Δευτέρα να φτάνει, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας. Η έναρξη των διαζώσης μαθημάτων με τη μετάλλαξη Ομικρον να καλπάζει και να κυριαρχεί στην κοινότητα σπέρνει φόβους για το τι μπορεί να σημάνει η έλευση των φοιτητών στα αμφιθέατρα και στα εργαστήρια.

PHILOXENIA

«Δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι γι’ αυτό που έρχεται. Η επιστροφή των φοιτητών μας στο πανεπιστήμιο για διά ζώσης μαθήματα και εργαστήρια, γίνεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή που η πανδημία είναι σε έξαρση. Ολοι βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας. Καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες κρούσματα και έχουμε υπερμετάδοση της νόσου» δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο κ. Μπούρας.

Το ερώτημα που θέτει ο ίδιος, και τον προβληματίζει έντονα, είναι ότι σε λίγες ημέρες ξεκινάει η εξεταστική περίοδος «τι θα γίνει με τους φοιτητές που θα ασθενήσουν; Θα χάσουν το εξάμηνο;» διερωτάται ο ίδιος ελπίζοντας ότι:«Την Τετάρτη έχουμε έκτακτη σύνοδο και ελπίζουμε να πείσουμε την υπουργό Παιδείας, την κ. Κεραμέως να γίνει η εξεταστική τουλάχιστον εξ αποστάσεως ώστε να μην δημιουργήσουμε προβλήματα στους φοιτητές μας. Ολα αυτά πρέπει να τα προβλέψουμε ώστε να μην δημιουργήσουμε ζητήματα».
Η Δευτέρα πάντως είναι πολύ κοντά μας και θα δώσει απαντήσεις σε όλους τους προβληματισμούς.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Εμπορικός Σύλλογος: Παρέμβαση για τα έργα που εκτελούνται στην Πάτρα

Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου μπαίνει σε συντονισμό το...

Πάτρα: Ελεύθερος ο καθηγητής αλλά με αυστηρούς όρους, ακόμα και της απαγόρευσης μαθημάτων

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο...

10 από τα πιο σπάνια sneakers στον κόσμο

Ένα sneaker μπορεί να γίνει σπάνιο για πολλούς λόγους....

Online στοίχημα: Το λάθος που «ρίχνει» φόρο 33% στα κέρδη

Μια ακριβή φορολογική παγίδα μπορεί να κρύβουν τα χρήματα που μπαίνουν...