ΠΑΤΡΑ – ΕΡΕΥΝΑ: Πόσοι… “τις τρώνε” από την γυναίκα τους

    Ημερομηνία:

    ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

    ΕΡΕΥΝΑ: 3 στους 10 τρώνε ξύλο από τη γυναίκα τους

    Φλίγκος

    Επειδή τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί ακόμη και στην Πάτρα τα φαινόμενα ενδοικογενειακής βίας, διαβάσαμε έρευνα σύμφωνα με την οποία… τρώνε και οι άνδρες ξύλο! Ακόμη και στην Ελλάδα έρευνα εμφανίζει τρεις στους δέκα άντρες στην Ελλάδα να κακοποιούνται σωματικά από τη γυναίκα τους ,ενώ επτά στους δέκα πέφτουν θύματα ψυχολογικής βίας. Οι Έλληνες άνδρες πέφτουν θύματα ψυχολογικής βίας σε ποσοστό 72%, ενώ έχουν υποστεί σωματική βία σε ποσοστό 31,7%.

    Πρόκειται για ελαφριάς μορφής σωματική βία, δηλαδή η γυναίκα τραβάει απότομα τον άνδρα, τον σπρώχνει, του πετάει αντικείμενα, τον χαστουκίζει και όλα αυτά συνδέονται με την οικονομική κρίση και την αποδόμηση των ανδρών. Φυσικά το «αντίστροφο» δηλαδή ο άνδρας να χτυπά την γυναίκα είναι πολύ πιο συχνό φαινόμενο. Μόνο στην Πάτρα γίνονται τουλάχιστον 2 κλήσεις σε καθημερινή βάση από γυναίκες που αντιμετωπίζουν την βία από τον νυν, τον πρώην ή και τον εν διαστάσει σύντροφο ή άνδρα τους. Σε σχέση με την βία από άνδρα σε γυναίκα, τον τελευταίο χρόνο στην Πάτρα έχει γίνει μόνο μία μήνυση από άνδρα που… τις έφαγε από την γυναίκα του.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    AstraZeneca: Το νέο χάπι για τον καρκίνο του μαστού καθυστερεί την εξέλιξη της νόσου

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/astrazeneca-%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%cf%87%ce%ac%cf%80%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%bf/

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Συνελήφθη 38χρονη στην Πάτρα! Είχε το διαμέρισμα στη Ρήγα Φεραίου

    Στη σύλληψη μίας 38χρονης προχώρησε η Αστυνομία μετά την...

    Τεχνητή Νοημοσύνη και για την είσπραξη οφειλών €160 δισ.

    Τροχοπέδη μπορεί να αποτελέσουν στην ανάπτυξη της αγοράς πληρωμές σε καθυστέρηση,...

    Ηλεκτροσόκ στην αγορά ενέργειας: Πώς εκτοξεύτηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους παρόχους

    Σε επίπεδα-ρεκόρ έχει φτάσει το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών προς τις...