ΠΑΤΡΑ: Εργαστήρια και δράσεις για μαθητές με θέμα το Καρναβάλι

    Ημερομηνία:

    Στο πλαίσιο της συνεργασίας που θα εγκαινιαστεί σε λίγες μέρες ανάμεσα στην ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και στην εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στα Παλαιά Σφαγεία συνάντηση με εκπαιδευτικούς για τις εργαστηριακές δράσεις-εργαστήρια που θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα στα δημιουργικά εργαστήρια (ΝΚ1 και ΝΚ2) των Παλαιών Σφαγείων. 

    Συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι/ ες των σχολικών δραστηριοτήτων της Α/θμιας Εκ/σης, οι κυρίες Αντωνακοπούλου Ελένη (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) και Μαντζουράτου Βασιλική (Πολιτιστικά θέματα) και της Β/θμιας Εκ/σης, η κ. Παπαϊωάννου Ιωάννα ( Περιβαλλοντική Εκπαίδευση ) και ο κ. Γιάννης Βλάχος (Πολιτιστικά θέματα) μαζί με καθηγητές-εκπροσώπους νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων ξεναγήθηκαν στα κτήρια των Παλαιών Σφαγείων και τους έγινε μια παρουσίαση των κτηρίων και της λειτουργίας τους με τη χρήση  οπτικοακουστικού υλικού στην αίθουσα Κ7 (αίθουσα Καραγκιόζη).

    Επίσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την έκθεση φωτογραφίας «Έμψυχες Εικόνες μιας προσωπικής εξιστόρησης» του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν που φιλοξενείται στην αίθουσα Κ4.

    Να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα 80 σχολεία έχουν δηλώσει συμμετοχή  για τα εκπαιδευτικά εργαστήρια – σεμινάρια που έχουν σχεδιαστεί και θα γίνουν στα δημιουργικά εργαστήρια των Παλαιών Σφαγείων. Οι  μαθητές θα κληθούν να αναπτύξουν δεξιότητες, να μάθουν μέσα από το παιχνίδι και να διασκεδάσουν δημιουργώντας καρναβαλικές δημιουργίες.

    Τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν είναι:

    1. Σχεδιασμός – κατασκευή και διακόσμηση μάσκας
    2. Σχεδιασμός – κατασκευή και διακόσμηση καρναβαλικού καπέλου
    3. Κατασκευή αποκριάτικου κοστουμιού
    4. Σχεδιασμός καρικατούρας

    Η συνεργασία με την Α/θμια και την Β/θμια εκπαίδευση θα είναι η αρχή μιας σειράς δραστηριοτήτων που έχουν στόχευση την δημιουργική συλλογική δράση, τη συζήτηση και τον προβληματισμό για το πώς θα συνδεθεί ουσιαστικά το Καρναβάλι με την κοινωνία των παιδιών ώστε να εξασφαλιστεί η μετέπειτα συμμετοχή τους σ’ αυτό.

    Άλλωστε τα παιδιά είναι το μέλλον του Πατρινού Καρναβαλιού και για αυτό οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε με συγκροτημένα βήματα και ευθύνη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνελήφθη άνδρας για πρόκληση σωματικών βλαβών σε 14χρονο

    Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Ανδραβίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού...

    80 ψηφιακές καταγγελίες στην Πυροσβεστική για ακαθάριστα οικόπεδα στον Δήμο Πατρέων

    Μέσα σε λιγότερες από 25 ημέρες από τη λήξη...

    Πάτρα: Την Δευτέρα στον Ανακριτή ο ληστής με το μαχαίρι

    Προθεσµία για να απολογηθεί την ∆ευτέρα στον Ανακριτή Πατρών...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 12/7/2025

    13:45 COSMOTE SPORT 5 HD Moto3 Γκραν Πρι Γερμανίας...