ΠΑΤΡΑ: Εργο πνοής! δεν θα ξαναπλημμυρίσει η Ακτή Δυμαίων

    Ημερομηνία:

    Η κατασκευή κεντρικού συλλεκτήρα λυμάτων στην οδό Ακτή Δυμαίων αποτελεί το νέο μεγάλο αποχετευτικό έργο της ΔΕΥΑΠ που έρχεται για να καλύψει κενά χρόνων που υπάρχουν στις υποδομές της Πάτρας.

    Ο συλλεκτήρας αυτός θα αφορά τα λύματα των περιοχών ενός μεγάλου κομματιού της Πάτρας που ξεκινά από το ύψος της Παπαφλέσσα και φτάνει έως την Ακτή Δυμαίων, λύματα τα οποία μέχρι τώρα δίχως να υπάρχουν αγωγοί και οι ανάλογες υποδομές έπεφταν μέσα στη θάλασσα.

    Από αυτό άλλωστε προέρχονταν και η δυσοσμία που επικρατούσε κατά καιρούς στην περιοχή του νέου λιμανιού και το Νότιο Πάρκου. Με την ολοκλήρωσή του έργου θα γίνεται η συλλογή των λυμάτων αυτών των αγωγών, με παραλιακούς συλλεκτήρες, οι οποίοι θα συγκεντρώνουν τα λύματα σε αντλιοστάσια και από εκεί με καταθλιπτικούς αγωγούς θα μεταφέρονται στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό ΚΑΑ και μέσω αυτού στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.

    Η έναρξη των εργασιών θα γίνει από το αντλιοστάσιο λυμάτων A7, που ήδη κατασκευάζεται στη διασταύρωση των οδών Ανθείας και Ακτής Δυμαίων (απέναντι από την ΑΒΕΞ), με κατεύθυνση προς την οδό Δημοκλέους (πλησίον ποταμού Γλαύκου).

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτή είναι η νέα μονάδα για καρκινοπαθείς που χάρισε στο Νοσοκομείο Ρίου, η Μαριάννα Λάτση – ΦΩΤΟ

    Τη νέα δωρεά της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε στις...

    Μύκητες: Η αόρατη απειλή «που μας τρώει από μέσα» – Πόσο πιθανό είναι να ζήσουμε πραγματικά το «The Last of Us»

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%bc%cf%8d%ce%ba%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%b5%ce%b9/

    Ακρίβεια: Από το Φθινόπωρο η εφαρμογή για τις καταγγελίες καταναλωτών – Σε ποια προϊόντα αναμένονται αυξήσεις

    Για τη μάχη κατά της ακρίβειας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου,...