ΠΑΤΡΑ: Εργο πνοής! δεν θα ξαναπλημμυρίσει η Ακτή Δυμαίων

    Ημερομηνία:

    Η κατασκευή κεντρικού συλλεκτήρα λυμάτων στην οδό Ακτή Δυμαίων αποτελεί το νέο μεγάλο αποχετευτικό έργο της ΔΕΥΑΠ που έρχεται για να καλύψει κενά χρόνων που υπάρχουν στις υποδομές της Πάτρας.

    Ο συλλεκτήρας αυτός θα αφορά τα λύματα των περιοχών ενός μεγάλου κομματιού της Πάτρας που ξεκινά από το ύψος της Παπαφλέσσα και φτάνει έως την Ακτή Δυμαίων, λύματα τα οποία μέχρι τώρα δίχως να υπάρχουν αγωγοί και οι ανάλογες υποδομές έπεφταν μέσα στη θάλασσα.

    Από αυτό άλλωστε προέρχονταν και η δυσοσμία που επικρατούσε κατά καιρούς στην περιοχή του νέου λιμανιού και το Νότιο Πάρκου. Με την ολοκλήρωσή του έργου θα γίνεται η συλλογή των λυμάτων αυτών των αγωγών, με παραλιακούς συλλεκτήρες, οι οποίοι θα συγκεντρώνουν τα λύματα σε αντλιοστάσια και από εκεί με καταθλιπτικούς αγωγούς θα μεταφέρονται στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό ΚΑΑ και μέσω αυτού στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.

    Η έναρξη των εργασιών θα γίνει από το αντλιοστάσιο λυμάτων A7, που ήδη κατασκευάζεται στη διασταύρωση των οδών Ανθείας και Ακτής Δυμαίων (απέναντι από την ΑΒΕΞ), με κατεύθυνση προς την οδό Δημοκλέους (πλησίον ποταμού Γλαύκου).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Αφιέρωμα στον Διονύση Σαββόπουλο

    Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο του...

    Νέος Managing Director στην Καλλιμάνης

    Τη θέση του Managing Directorστην Καλλιμάνης ανέλαβε από τις...

    Η Φον ντερ Λάιεν τίμησε Έλληνες δασοκομάντος που πήγαν στις πυρκαγιές της Ισπανίας

    Με συγκινητική αναφορά στους Έλληνες δασοκομάντος της ΕΜΟΔΕ έκλεισε...

    Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 18χρονος που συνελήφθη για τον άγριο ξυλοδαρμό 13χρονου στη Θεσσαλονίκη

    Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 18χρονου που συνελήφθη...