ΠΑΤΡΑ – ΕΣΤΙΑΣΗ: «Έρχεται» συνάντηση με ΣΚΕΑΝΑ για νέα «ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ»

    Ημερομηνία:

    του Αχιλλέα Ροδίτη

    Οι συνεννοήσεις για την τήρηση της τάξης για τα τραπεζοκαθίσματα που αναπτύσσονται από τα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν στην πόλη, επανέρχονται στο προσκήνιο μετά το άτυπο «πάγωμα» τους από την περίοδο της πανδημίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο της Πάτρας, τις προσεχείς ημέρες επίκειται ραντεβού με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΚΕΑΝΑ, έτσι ώστε να ξεκινήσει ξανά, (ή μάλλον, να συνεχιστεί), η διαβούλευση μεταξύ των δύο πλευρών, από κει που είχε διακοπεί λόγω της επέλασης του Covid.

    Να σημειωθεί ότι στις διαβουλεύσεις αυτές λαμβάνουν μέρος και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, όπως, επί παραδείγματι, ο φορέας που εκπροσωπεί τους ΑμεΑ συμπολίτες κ.α., αφού σκοπός της «ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ» είναι κατ’ αρχήν η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε πλαίσια που να επιτρέπουν την ανεμπόδιστη διέλευση ατόμων με αναπηρία και λοιπόν πολιτών. Εκτός βέβαια από την λειτουργικότητα της πόλης, βασικό ρόλο παίζει και το σκέλος που αφορά στην γενική εικόνα που εμφανίζει μέσω των καταστημάτων της.

    Είναι το σκέλος, δηλαδή, που σχετίζεται με τους κανόνες περί αισθητικής, αναφορά με διαφημίσεις, ομπρέλες, τέντες κ.λπ.. «Στόχος μας είναι να υπάρχει μία ομοιομορφία και παράλληλα να διασφαλίζεται η λειτουργία της πόλης, το πέρασμα των πεζών, αλλά και οι απαιτήσεις που υπάρχουν σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών», σημειώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Διονύσης Πλέσσας. Προσθέτοντας ότι μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι από την μια, να εξασφαλιστούν τα παραπάνω, απ’ την άλλη όμως, να μπορούν και οι επιχειρήσεις να λειτουργούν ανεμπόδιστα, εύρθυμα, και με τρόπο που να τους επιτρέπει να είναι βιώσιμες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχαϊα: Γιόρτασε τους Αγίου Θεοδώρους το Ελαιοχώρι – φωτό

    Εγραψε ο Πρόεδρος των Λουσικών ΣΠύρος Παπαδόπουλος: Σήμερα γιόρταζε ο...

    Αχαϊα: Ερωτήματα από την αντιπολίτευση στον Δήμο Ερυμάνθου

    Ερωτήματα που θέτει η παράταξη «Νέα ΣΥΜΠΌΡΕΥΣΗ» στην Ειδική...

    Πάτρα: Ο Πρύτανης στο Patras IQ – φωτο

    Εγραψε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας: Περιήγηση...

    Η Ελλάδα έχει το πιο ισχυρό αυτοκίνητο στον πλανήτη

    Στον κόσμο της αυτοκίνησης, η κόντρα για την υπεροχή...