ΠΑΤΡΑ: Ετοιμάζεται ανάπλαση για Ζαβλάνι και Ανθούπολη

    Ημερομηνία:

    Ανάμεσα στα έργα που έχει προτείνει η δημοτική αρχή για το νέο σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που αναμένεται να διεκδικήσει από το νέο ΕΣΠΑ, βρίσκονται και δύο αναπλάσεις .

    Ο λόγος για  την ανάπλαση των περιοχών του Ζαβλανίου και της Ανθούπολης. Πρόκειται για δύο γειτονικές συνοικίες που βρίσκονται στο Αρκτικό Διαμέρισμα της Πάτρας.

    Οι αναπλάσεις που θέλει να προωθήσει η δημοτική αρχή αφορούν την βελτίωση του οδικού δικτύου, την ανακαίνιση των πεζοδρομίων, την διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων, αλλά και την αισθητική τους ανάδειξη με νέους πεζόδρομους, αλλαγές στον φωτισμό, δεντροφυτεύσεις και ότι άλλο χρειαστεί, ανάλογα φυσικά με την μελέτη που θα κατατεθεί.

    Κι οι δύο αυτές περιοχές έχουν ανάγκη μια νέα πνοή. Οι δρόμοι του Ζαβλανίου είναι σε κακή κατάσταση, τα πεζοδρόμια χρειάζονται βελτιώσεις και γενικότερα η εργατική αυτή συνοικία έχει ανάγκη από παρεμβάσεις.

    Τα ίδια περίπου ισχύουν και για την Ανθούπολη, παρόλο που η κατάσταση σε αυτή είναι κάπως καλύτερη αφού πρόκειται για μια από τις ανερχόμενες περιοχές της βόρειας Πάτρας, με την δική της αγορά και ζωή.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στρώμα: Το έξυπνο κόλπο για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές σε 30 λεπτά με 2 απλά υλικά

    Το στρώμα σας είναι η κρυφή πηγή δυσάρεστων οσμών στο...

    ΑΧΑΪΑ: Την Κυριακή το πρωί το φετινό Λαπαναΐτικο συναπάντημα

    Στο γραφικό χωριό, Λαπαναγοί Αχαΐας θα λάβει χώρα αυτή...

    Γάζα: 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα

    Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι από ισραηλινά πλήγματα...

    Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε ξεκινούν, ποια Κυριακή είναι ανοιχτά τα καταστήματα

    Στις 14 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις 2025, οι οποίες...