Πάτρα: Έβαλε νερό στο κρασί της η δημοτική αρχή – Μείωσε κατά 10% τα ανταποδοτικά

    Ημερομηνία:

    «Λευκό» καπνό έβγαλε εντέλει η μετωπική που πήγε να γίνει για τα ανταποδοτικά τέλη μεταξύ της δημοτικής αρχής και των δημοτικών παρατάξεων, με την εστίαση να είναι στη μέση.

    Οι διαμαρτυρίες του ΣΚΕΑΝΑ και των επαγγελματιών για τις αιφνιδιαστικές -όπως τις χαρακτήρισαν- προτάσεις που έκανε η δημοτική αρχή για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων στον αστικό ιστό της πόλης, αλλά και στους αιγιαλούς, έφεραν αποτέλεσμα.

    Λίγο πριν από την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου και αφού είχε προηγηθεί η συνάντηση του δημάρχου και αρμόδιου αντιδημάρχου, με τους εκπροσώπους του ΣΚΕΑΝΑ, έγινε η έκπληξη.

    Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε τη μείωση κατά 10% σε όλα τα ποσά που είχαν προταθεί κατά τη διάρκεια της δημοτικής επιτροπής (η συνεδρίαση της είχε γίνει στο τέλος της περασμένης εβδομάδας), γεγονός που ικανοποίησε τους επαγγελματίες, αλλά ταυτόχρονα μετρίασε και το μέτωπο που είχε ανοιχτεί για το θέμα με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

    Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, κατά τη διάρκεια της εισηγήσεως του, τόνισε ότι θα πρέπει όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι, αλλά και οι δημοτικές παρατάξεις να συνειδητοποιήσουν την δύσκολη θέση που έχει περιέλθει οικονομικά ο δήμος, τα χρήματα που δικαιούνται και δεν δίνονται από την κυβέρνηση και να σταθούν στο πλευρό των διεκδικήσεων της δημοτικής αρχής συμμετέχοντας ενεργά στις κινητοποιήσεις που κάνει κατά καιρούς.

    Θυμίζουμε ότι με βάση την αρχική πρόταση που είχε γίνει τα ανταποδοτικά τέλη είχαν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί σε σύγκριση με πέρυσι, με τον ΣΚΕΑΝΑ να τονίζει ότι η εστίαση έχει μπει στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής. Από την πλευρά του ο δήμος επιμένει ότι και με τις μειώσεις των τελών, αλλά και με την πρόταση που είχε κάνει αρχικά, η Πάτρα έχει τα χαμηλότερα ανταποδοτικά από κάθε άλλη πόλη.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνελήφθη 75χρονος που έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε 11χρονη

    Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες (28/07) το μεσημέρι στη...

    Ντορέττα Παπαδημητρίου – Γιώργος Γεροντιδάκης: Διακοπές στην Τουρκία για τους δύο ηθοποιούς – Φωτογραφίες

    Την Τουρκία και συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη επέλεξαν για να...

    Κίνα: Νέο αλλόκοτο trend προκαλεί σάλο και οργή – Μετατρέπουν τα καπό των αυτοκίνητων σε… ενυδρεία με ζωντανά ψάρια

    Ένας οδηγός αυτοκινήτου στην Κίνα προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο και την...

    Μυστήριο με το 3χρονο κοριτσάκι που κανένας δεν έχει αναζητήσει – Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές

    Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση με το τρίχρονο κοριτσάκι...