ΠΑΤΡΑ: Έξαρση της ιογενούς γαστρεντερίτιδας – Ποια είναι τα συμπτώματα και πόσο διαρκούν

    Ημερομηνία:

    Σε έξαρση βρίσκεται το φαινόμενο της ιογενούς γαστρεντερίτιδας που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί σημειώνοντας ότι υπάρχει εποχικότητα στη νόσο, η οποία μάλιστα συνδέεται άμεσα με την πτώση της θερμοκρασίας.

    Τα συμπτώματα της νόσου είναι συνήθως η ναυτία, η διάρροια, ο εμετός και διαρκούν δύο με τρία 24ωρα και στη συνέχεια έχουμε αυτοϊαση.

    Αυτό που θα πρέπει να ανησυχήσει τους γονείς, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, είναι τα συμπτώματα που επιμένουν, ενώ δεν παραλείπουν να επισημάνουν και την αξία της πρόληψης.

    Προληπτικός εμβολιασμός σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει μόνο για βρέφη και μικρά παιδιά και αποκλειστικά για τον ιό ROTA.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νέα αναβολή στη δίκη του ιερέα από το Αγρίνιο – Καθαίρεση και σε δεύτερο βαθμό από το Συνοδικό Δικαστήριο

    Νέα αναβολή δόθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου στην...

    Γλυφάδα: Έκκληση από τα αδέρφια του πατροκτόνου στη Γλυφάδα – «Δείξτε λίγη ανθρωπιά»

    Το μνημόσυνο για τις εννέα ημέρες από τον θάνατο...

    Τέμπη: Στη δημοσιότητα το πόρισμα για την πυραντοχή των καθισμάτων – Δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές

    Τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 που συγκρούστηκε...