ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Η δημοτική αρχή στην εκδήλωση των Ποντίων

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θεόδωρος Τουλγαρίδης, παρευρέθηκαν χθες Κυριακή 14 Μάη και κατέθεσαν στεφάνι εκ μέρους του Δήμου, στην Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στο Μνημείο που βρίσκεται στην πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού.

PHILOXENIA

Η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας, συνεχίζει και έχει επίκαιρο χαρακτήρα, ειδικά υπό το φως των σύγχρονων εξελίξεων, που δείχνουν ότι αντίστοιχα γεγονότα, κάθε άλλο παρά ανήκουν ολοκληρωτικά στη σφαίρα του παρελθόντος.

Πάτρα: Πελετίδης και Τουλγαρίδης στην εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία των Πονίτων Πάτρα: Πελετίδης και Τουλγαρίδης στην εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία των Πονίτων  Πάτρα: Πελετίδης και Τουλγαρίδης στην εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία των Πονίτων

Σήμερα, που ο πόλεμος μαίνεται στη γειτονιά μας, η μελέτη της ιστορίας, η αναζήτηση των αιτιών και των ενόχων για τις τραγωδίες που έχει βιώσει ο λαός μας και οι γειτονικοί λαοί, είναι πολύ σημαντική για την οπτική μας σήμερα, για τη δράση που θα αναπτύξουμε.

Πάτρα: Πελετίδης και Τουλγαρίδης στην εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία των Πονίτων Πάτρα: Πελετίδης και Τουλγαρίδης στην εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία των Πονίτων Πάτρα: Πελετίδης και Τουλγαρίδης στην εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία των Πονίτων

Ο Δήμος Πατρέων συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού, της παράδοσης των προσφύγων, οργανικό στοιχείο των οποίων είναι οι Πόντιοι.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

24χρονος ΑμεΑ επιτέθηκε και χτύπησε δασκάλα σε δημοτικό σχολείο

Ένα περιστατικό επίθεσης σε βάρος εκπαιδευτικού σημειώθηκε την Τετάρτη...

Δικαστήριο ανέστειλε προσωρινά την εκτέλεση της Κρίστα Πάικ στις ΗΠΑ, μία ώρα πριν της κάνουν τη θανατηφόρα ένεση

Ομοσπονδιακό δικαστήριο διέταξε την αναστολή της εκτέλεσης της Κρίστα...