flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Ποιους είδαμε στην γιορτή για τα 40 χρόνια του Συλλόγου Μπεγουλακίου

Επετειακή εκδήλωση πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μύλων (Μπεγουλακίου) Πατρών την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων από την ίδρυσή του σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Πατρέων στο χώρο της νέας υπό διαμόρφωση δημοτικής πλατείας των Μύλων.
Αρχικά ο πρόεδρος Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου, Νίκος Κωστής, απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκομένους και ευχαριστίες προς τη δημοτική αρχή για την αγαστή συνεργασία, που εν προκειμένω είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία δημοτικής πλατείας στην περιοχή των Μύλων. Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής, Αναπληρωτής Δημάρχου, Χρήστος Κορδάς. Χαιρετισμό επίσης στην εκδήλωση απέστειλε και ο Βουλευτής Αχαΐας, Άγγελος Τσιγκρής.
Στη συνέχεια, η αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύλων (Μπεγουλακίου) Πατρών, Μαρία Κανελλοπούλου, σε κλίμα συγκίνησης, με λόγο σύντομο και μεστό μίλησε για τα 40 χρόνια ύπαρξης του Πολιτιστικού Συλλόγου, το έργο που έχει ήδη επιτελέσει και συνεχίζει να επιτελεί σε όλους τους τομείς για την ανάπτυξη της περιοχής, έκανε σύντομη αναφορά σε όλους όσοι διετέλεσαν πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου όλα αυτά τα 40 χρόνια και στους συνεργάτες του Πολιτιστικού Συλλόγου στις διάφορες δράσεις που αναπτύσσει ως σήμερα.
Ακολούθησε η συμβολική κοπή της επετειακής τούρτας των 40 χρόνων του Πολιτιστικού Συλλόγου από τα μέλη του Δ.Σ. και τους χοροδιδασκάλους, Κωνσταντίνα Ζάγκλα και Θάνο Νικολακόπουλο.
Αμέσως μετά παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα από τη χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Αετοί του Μοριά» και το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο της ανάδειξης του πολιτισμού που προάγεται μέσα από τη μουσική παράδοση του τόπου μας.
Η βραδιά συνεχίστηκε μουσικοχορευτικά με λαϊκή ορχήστρα και τους Άγγελο Σαμαντά, Ειρήνη Λαγούδη (τραγούδι) και Κώστα Καραλή (κλαρίνο).
Ξεχωριστή «πινελιά» στην εκδήλωση αποτέλεσαν η έκθεση φωτογραφίας δράσεων της χορευτικής ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Αετοί του Μοριά», το bazaar βιβλίων για φιλανθρωπικό σκοπό και η παρουσίαση οικολογικών – περιβαλλοντικών δράσεων που οργανώνει/συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος, δίνοντας το στίγμα του σκοπού που υπηρετεί.
Σύνοικοι και φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου κατέκλυσαν το χώρο της πλατείας για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν εκτός των προαναφερομένων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, η Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού – Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού & Δόμησης, Δημοτικής Περιουσίας & Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας & Βραχνεΐκων, Αναστασία Τογιοπούλου, η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Λυδία Καραθανασοπούλου, το μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Ρένα Σκαρλάτου, ο Πρόεδρος του Ανατολικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων, Δημήτριος Αναγνωστόπουλος, ο συνεργάτης του Περιφερειάρχη και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Χρήστος Μητρογιώργος, τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου και Κωνσταντίνος Πλώτας, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Αχαΐας Άγγελου Τσιγκρή και πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Αχαΐας, Νικόλαος Λόης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ομίλων, συλλόγων κ.ά.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μύλων (Μπεγουλακίου) Πατρών στην επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυσή του έκλεισε την εκδήλωση με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί, να αγωνίζεται και να προσφέρει κατά το δυνατόν και να αποτελεί «ζωντανό κύτταρο» όλων των εκ καταγωγής και εξ επιλογής μονίμων κατοίκων της περιοχής, ευχαριστεί και υπολογίζει στη συνεισφορά όλων και «αγκαλιάζει» καθέναν και καθετί που δίνει βροντερό «παρών» για το καλύτερο της περιοχής, ποιώντας και υπηρετώντας τον πολιτισμό. Γιατί ο πολιτισμός είναι ένα από τα πιο ισχυρά και συνεκτικά υλικά της κοινωνίας μας. Είναι παιδεία, εκπαίδευση στη γνώση, καλλιέργεια της σκέψης, της κρίσης, της κοινωνικής ευαισθησίας. Είναι μαθητεία Δημοκρατίας…