Αυτή την κατάσταση ζουν τις τελευταίες ώρες γονείς και εκπαιδευτικοί, γνωρίζοντας ότι από την Δευτέρα δεν πρόκειται να επιστρέψουν στα μαθήματα τους , χωρίς όμως να ξέρουν πότε ακριβώς θα ανοίξουν τους υπολογιστές τους για να ξεκινήσουν την τηλεκπαίδευση.

Το υπουργείο Παιδείας, βέβαια, ύστερα από την επικοινωνία που είχαν μαζί του οι αρμόδιες υπηρεσίες, προτείνει το ωράριο να είναι το αντίστοιχο με αυτό της δια ζώσης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα όμως με τους φόβους των εκπαιδευτικών κανείς δεν ξέρει αν το σύστημα αντέξει σε περίπτωση που μπουν την ίδια ώρα μαζί τα παιδιά της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Θυμούνται άλλωστε καλά τι είχε γίνει τις πρώτες μέρες την προηγούμενη περίοδο της τηλεκπαίδευσης. Μόνο που αυτή τη φορά ο φόρτος του συστήματος δεν θα είναι τόσο μεγάλος αφού θα μπουν μόνο τα παιδιά των σχολείων που βρίσκονται σε δήμους στους οποίους έχει επιβληθεί σκληρό lockdown.

Το πιθανότερο είναι να ισχύσει το ωράριο που υπήρχε πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων, με τους μαθητές του λυκείου και του γυμνασίου να ξεκινούν τα μαθήματα το πρωί και τους μαθητές του δημοτικού από τις 2 το μεσημέρι και μετά.

Όμως σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει μία ακριβή ενημέρωση για την λειτουργία του συστήματος της τηλεκπαίδευσης και ωραρίου, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή να δουν τι θα γίνει.

Πέρα από τη σύγχυση αυτή υπάρχει και μία ανησυχία των γονέων που τα παιδιά τους πηγαίνουν σε ειδικό σχολείο αγωγής. Τα σχολεία αυτά συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους, όμως, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, δεν έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, σε μία χρονική περίοδο όπου ο κορωνοϊός θερίζει.

Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες και για κρούσμα σε ειδικό σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Πάτρα. Όπως και να έχει τα παιδιά αυτά ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες  και ο γονείς τους φοβούνται κάθε πιθανότητα διασποράς…