Πάτρα: Φοβούνται την επόμενη μέρα της πυρκαγιάς στο Γηροκομειό

    Ημερομηνία:

    Άμεσα πρέπει να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά και τα τεχνικά έργα στην περιοχή του Γηροκομείου, έτσι ώστε να μην… πνιγούν τα σπίτια και οι κάτοικοι με τις πρώτες βροχές, εν όψει του χειμώνα, μετά από την μεγάλη φωτιά που προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο δάσος.

    Αυτό ήταν το γενικότερο συμπέρασμα της αυτοψίας που έκαναν οι φορείς παρουσία των κατοίκων της περιοχής στα καμένα, θέλοντας να δουν από κοντά την όλη κατάσταση αφού υπάρχει φόβος για την επόμενη μέρα και των επιπτώσεων που μπορεί να φέρει η πυρκαγιά.

    Αυτό που αποφασίστηκε είναι να γίνει άμεσα ο καθαρισμός του ρέματος, με την περιφέρεια να έχει αναθέσει το έργο αυτό σε εργολάβο και στη συνέχεια η απομάκρυνση των καμένων κορμών και των δέντρων που έχουν καεί, κάτι που αποτελεί ευθύνη του δασαρχείου.

    Παράλληλα μέσα στο επόμενο δίμηνο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη οριοθέτησης που θα δείξει τα τεχνικά έργα που θα πρέπει να γίνουν για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

    Οι κάτοικοι φοβούνται ότι σε μια περιοχή που ήδη υπήρχε πρόβλημα, θα υπάρξουν πλημμύρες και κατολισθήσεις, μες στον χειμώνα, αφού ένα σημαντικό κομμάτι του δάσους που κρατούσε και απορροφούσε τα νερά, πλέον δεν υπάρχει.

    Ταυτόχρονα ζητούν την προστασία του δάσους από το ενδεχόμενο νέων πυρκαγιών και φυσικά την άμεση αναδάσωση του με δεντροφυτεύσεις στην θέση των δέντρων που έχουν καεί.

     

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι 7 βραδινές συνήθειες των ανθρώπων που δεν έχουν αυτοπειθαρχία και κίνητρο

    Οι περισσότεροι θεωρούμε το ξεκίνημα της ημέρας ως το...

    Ντοματόσουπα με κριθαράκι και φακές: Μια συνταγή από την cucina povera

    Την αξία, τη θρεπτικότητα και τις μεσογειακές ρίζες της cucina povera, έφερε ξανά...
    Best Shop