ΠΑΤΡΑ: Γκάφα αστυνομικών της ΟΠΚΕ! Πέρασαν τα τηλεοπτικά συνεργεία… για αγρότες! Τους στέλνουν στο εδώλιο

    Ημερομηνία:

    «Γκάφα ολκής» δύο συγκεκριμένων αστυνομικών της ΟΠΚΕ Αιγίου οι οποίοι διετάχθησαν να σημειώσουν τους αριθμούς κυκλοφορίας των αγροτικών οχημάτων αλλά και των τρακτέρ των αγροτών που είχαν στήσει μπλόκα στο Αίγιο τον Φεβρουάριο 2024. Μαζί με τους αγρότες στέλνουν στο εδώλιο δημοσιογράφους και εικονολήπτες αθηναϊκών καναλιών (ανταποκριτές) οι οποίοι φυσικά… δεν είχε κλείσει τον δρόμο, δεν συμμετείχαν στην κινητοποίηση, αλλά… καλούνται τώρα να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου επειδή δύο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ… δεν ήξεραν να κάνουν την δουλειά τους σωστά. Είναι χαρακτηριστικό (υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες) πώς τα αυτοκίνητα των τηλεοπτικών συνεργείων ήσαν σταθμευμένα στην άκρη σε έναν ήδη κλειστό δρόμο και μάλιστα κάποια από αυτά ούτε καν στο οδόστρωμα αλλά… εκτός δρόμου (σε χωράφι). Κι όμως οι άνδρες της ΟΠΚΕ που ανέλαβαν την διαδικασία… τα πήραν όλα σβάρνα! Χωρίς να κάνουν κανέναν έλεγχο… σημείωσαν όλους τους αριθμούς κυκλοφορίας. Μόνο…. τα περιπολικά δεν «έγραψαν», γιατί και αυτά… είχαν κλείσει τον δρόμο, αλλά προφανώς… τα ξεχώρισαν  από… τα τρακτέρ! Εικονολήπτες και δημοσιογράφοι καλούνται στο εδώλιο κατηγορούμενοι για «παρακώλυση συγκοινωνιών» σε δίκη που θα γίνει στο Δικαστήριο Αιγίου στις 19 Ιουνίου. Την στιγμή που ήσαν εκεί για να καλύψουν το ρεπορτάζ.

    Το άρθρο 292 του ΠΚ. Με το οποίο κατηγορούνται αναφέρει: «Όποιος παρεμποδίζει ή διαταράσσει σε μεγάλη έκταση ή για μεγάλο χρονικό διάστημα τη λειτουργία των κοινόχρηστων συγκοινωνιακών μέσων, και ιδίως μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίου, αεροπλάνου ή λεωφορείου, τιμωρείται με φυλάκιση. 2. Αν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια, επιβάλλεται χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας»! Μόνο που στην περίπτωση αυτή από αβλεψία των αστυνομικών της ΟΠΚΕ (τα στοιχεία τους στην διάθεση της εφημερίδας) θα καθίσουν στο εδώλιο και δημοσιογράφοι που αν μη τι άλλο… δεν συμμετείχαν σε αγροτικές κινητοποιήσεις, ούτε άναβαν φωτιές σε βαρέλια… ούτε έκλειναν τον δρόμο με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.

    Παρ’ όλα αυτά όμως, θα ταλαιπωρηθούν και θα αναγκαστούν σε έξοδα, για πληρωμή δικηγόρων κλπ. Αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαϊας και της Γενικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος.

    ΠΑΤΡΑ: Γκάφα αστυνομικών της ΟΠΚΕ! Πέρασαν τα τηλεοπτικά συνεργεία... για αγρότες! Τους στέλνουν στο εδώλιο

    Τα αυτοκίνητα των δημοσιογράφων ουδέποτε κατέλαβαν ή έκλεισαν οδόστρωμα. Η μόνη παράβαση που δικαιολογείται είναι… τροχονομική (για στάθμευση στην Λωρίδα Ασφαλείας αλλά… σε έναν δρόμο που ήταν ούτως ή άλλως κλειστός). Αρα το πολύ πολύ να ελάμβαναν… την προβλεπόμενη κλήση από την Τροχαία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ακρίβεια: Στα ύψη η τιμή του καφέ – Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον χειμώνα

    Ο καφές στο χέρι, η νέα μόδα που δημιούργησε...

    Αυτός είναι ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας που βρέθηκε στο πιο διάσημο κλαμπ της Ιμπιζα και… ξεφάντωσε – ΒΙΝΤΕΟ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9/

    Όχι στη διοξίνη και την καύση των απορριμμάτων – Άρθρο του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

    Στην επισυναπτόμενη φωτογραφία 22/8/2025 φαίνεται πρωί-πρωί η καύση των...

    Σαουδική Αραβία: Εκτέλεση νεαρού θανατοποινίτη παρά τις αντιδράσεις

    Οι σαουδαραβικές αρχές ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη την εκτέλεση υπηκόου...