flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

ΠΑΤΡΑ: Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων για την πανδημία στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας”

Η  Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων του νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Για μια ακόμη φορά, γινόμαστε θεατές σε μια παράσταση άνευ προηγουμένου, από τον Πρόεδρο των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «O Άγιος Ανδρέας» και δυστυχώς αυτή τη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο. Δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, μέσα από τη θεσμική του ιδιότητα, η οποία εκφράζεται από την ομοφωνία των συλλογικών αποφάσεων, κατέχει ορθά την πλήρη στήριξη των εργαζομένων αλλά και αρμοδιότητα στο να υποδείξει τις σωστές κατευθύνσεις για την υπεράσπιση, αφενός των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και τον τρόπο ενημέρωσης των πολιτών για θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο μας και τη λειτουργία του.

Αυτοβούλως, για ακόμη μια φορά, ο Πρόεδρος του Σωματείου, εξέφρασε προσωπικές του απόψεις οι οποίες δεν υποστηρίζονται από τη μεγαλύτερη μερίδα των εργαζομένων, επιρρίπτοντας ευθύνες σε όλα τα θεσμικά όργανα (Υπουργείο Υγείας, Ε.Ο.Δ.Υ., 6η Υ.ΠΕ, Διοίκηση). Κληθήκαμε 2 φορές ως Σωματείο Εργαζομένων, να ενημερωθούμε για όλες τις παρεμβατικές ενέργειες της Επιτροπής Ενδονοσοκομιακών Λοιμώξεων (Ε.Ν.Λ), παίρνοντας τεκμηριωμένες απαντήσεις σε όλα μας τα ερωτήματα, ως προς τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19 στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Διερωτόμαστε λοιπόν, αφού αρχικά και ο ίδιος ο Πρόεδρος έδειξε καλυμμένος από τις απαντήσεις της Ε.Ν.Λ στα ερωτήματα που αυτός υπέβαλλε, γιατί άρχισε λοιπόν να διασπείρει ανακριβείς ειδήσεις με κακόβουλες μάλιστα τοποθετήσεις; Κάπου εδώ, οφείλουμε να επισημάνουμε πως η Ε.Ν.Λ απαρτίζεται από προσωπικό με επιστημονική γνώση και υπόσταση στο νοσοκομείο.

Απαντήστε μας, λοιπόν Κύριε Πρόεδρε του Σωματείου, ποια επιστημονική ιδιότητα σας οδήγησε στο σημείο να κρίνετε, να κατηγορείτε και να διασύρετε πανελληνίως το νοσοκομείο, στο οποίο και ο ίδιος τόσα χρόνια ‘‘υπηρετείτε’’; Ποίος ο σκοπός και οι προσωπικές σας φιλοδοξίες; Γιατί στηριζόμενος στην συνδικαλιστική σας ιδιότητα, αναζητάτε τη ψηφοθηρία ενόψει των επερχόμενων εκλογών αναφέροντας ανακρίβειες, σχετικές με την πανδημία; Το πλεονέκτημα της συνδικαλιστικής σας θέσης, να έχετε άπλετο χρόνο ώστε να αναλύετε ελεύθερα τις απόψεις σας στα Μ.Μ.Ε., να είστε σίγουρος ότι δεν είναι μόνο δικό σας προνόμιο. Εν αντιθέσει, δεν πρέπει να λησμονείτε ότι οι εργαζόμενοι/συνάδελφοι στο Νοσοκομείο μας, αποτελούν την πρώτη γραμμή ενάντια σ’ αυτόν τον αόρατο εχθρό, κάνοντας τεράστιες προσπάθειες και ξεπερνώντας καθημερινά τα όρια των δυνατοτήτων τους, ώστε να προσφέρουν μέσα από το λειτούργημά τους, αυτό το πολύτιμο αγαθό που ονομάζεται Υγεία. Και εκτός όλων των ανωτέρω, μας εκπλήσσετε ακόμα περισσότερο όταν σε μια από τις τοποθετήσεις σας, ζητάτε ΝΑ ΚΛΕΊΣΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΌ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΠΑΤΡΏΝ «Ο ΆΓΙΟΣ ΑΝΔΡΈΑΣ».

Κύριε Πρόεδρε του Σωματείου, το νοσοκομείο μας όσο και να το επιζητείτε ΔΕΝ ΚΛΕΊΝΕΙ. Θα παραμείνει ανοιχτό και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του προς όλους τους πάσχοντες συμπολίτες μας, είτε από COVID-19, είτε από οποιαδήποτε άλλη πάθηση, μέσα από τις δομές του. Για τέτοιου είδους τοποθετήσεις υπάρχουν συγκεκριμένα Θεσμικά Όργανα και Φορείς που αποφασίζουν. Κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνά, ότι το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», ανασυστάθηκε μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων με τη στήριξη των Θεσμικών Οργάνων για τις ανάγκες παροχής υγείας στους συμπολίτες μας. Έτσι, η πόλη μας κατόρθωσε να έχει ένα νοσοκομείο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες δομές Τριτοβάθμιας Παροχής Υγείας δημόσιες ή ιδιωτικές. Η Α.Κ.Ε όπως πάντα ήταν, είναι και θα είναι συνοδοιπόρος με τους συναδέλφους.

Σε αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς δεν πρέπει να δημιουργούνται συνθήκες πόλωσης μεταξύ των εργαζομένων. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 Επάρκεια των Ατομικών Μέτρων Προστασίας για Εργαζόμενους και Νοσηλευόμενους

 Το Υπουργείο Υγείας και η 6η Υ.ΠΕ. για μια φορά ακόμη να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το Υγειονομικό προσωπικό, στηρίζοντας την σπονδυλική στήλη του Νοσοκομείου με Νοσηλευτές Μαίες και Τραυματιοφορείς διότι υπάρχει προσωπικό εκτός εργασίας λόγω Covid-19 και υπάρχουν υπόλοιπα ρεπό χρεών και αδειών

 Άμεση επαναλειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου

 Άμεση προκήρυξη για μόνιμους Ιατρούς Ε.Σ.Υ.

 Ένταξη μας στα Β.Α.Ε. και

 Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Επιπροσθέτως, η Α.Κ.Ε. έχοντας ως στόχο να προβληματίσει τους εργαζομένους/συναδέλφους πάνω στο ζήτημα του εμβολιασμού, ο οποίος είναι προαιρετικός, τονίζουμε ότι είναι αναμφίβολα απαραίτητος για να προστατεύσουμε πρώτα τον εαυτό μας, έπειτα τους ασθενείς μας και τέλος το γενικό σύνολο της κοινότητας. Πρέπει να εναρμονιστούμε με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ένα κλίμα αλληλεγγύης μεταξύ των συναδέλφων. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για τη Δημόσια Υγεία. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τηρούμε όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.).

ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ το Νοσοκομείο και της υπηρεσίες που παρέχει, ειδικά τώρα, διότι παρέχονται με γνώμονα τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τα αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα.

Comments are closed.