Πάτρα: Η Αθηνά Σουγλέρη και η αγωγή για τον αμίαντο και την απόλυσή της – Εγινε η δίκη

Ημερομηνία:

Την περασμένη Πέμπτη ολοκληρώθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης η εκδίκαση της αγωγής της μηχανικού Αθηνάς Σουγλέρη κατά των ΕΛΤΑ, με αίτημα την ακύρωση της –όπως η ίδια και οι φορείς υποστηρίζουν– παράνομης, καταχρηστικής και εκδικητικής απόλυσής της, με την κρίσιμη απόφαση να αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.

Στην αγόρευσή του, ο πληρεξούσιος δικηγόρος Αθηνών Νικόλαος Ρουκλιώτης υποστήριξε πως «η δίωξη της μηχανικού υπήρξε ευθεία απάντηση στην υπηρεσιακή και επιστημονική της υποχρέωση να προστατεύσει την υγεία εργαζομένων και πολιτών από τον κίνδυνο έκθεσης σε αμίαντο».

Στη δικαστική αίθουσα κατατέθηκε ένας ιδιαίτερα «βαρύς» φάκελος που τεκμηριώνει την ουσία της υπόθεσης:

– Ένορκη βεβαίωση του Δημάρχου Πατρέων, ο οποίος αναφέρθηκε στον άμεσο δημόσιο κίνδυνο και στην ανάγκη προστασίας της πόλης.

– Ένορκη βεβαίωση του τέως Προέδρου του ΕΛΙΝΥΑΕ και Καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (γιατρού εργασίας), ο οποίος επιβεβαίωσε επιστημονικά τους θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονεί η έκθεση στον αμίαντο.

– Κατάθεση μάρτυρα-εργαζομένου στο ακροατήριο, ο οποίος δήλωσε με θάρρος ότι η κ. Σουγλέρη ήταν η μόνη μηχανικός που τους ενημέρωσε για τον κίνδυνο, την ώρα που εκτελούνταν έργα χωρίς καμία επίβλεψη από ειδικούς.

– Ένορκη βεβαίωση δεύτερου εργαζομένου, μέλους του σωματείου εργαζομένων ΕΛΤΑ Πάτρας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η απόλυση είναι ξεκάθαρα εκδικητική και καταχρηστική, καθώς έγινε επειδή η ίδια αποκάλυψε καλή τη πίστη την ύπαρξη του επικίνδυνου υλικού για να προστατεύσει τις ζωές των συναδέλφων της.

Μιλώντας στην «Πολιτεία», ο δικηγόρος κ. Ρουκλιώτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αναμένεται η απόφαση που θα δικαιώσει τα εργασιακά δικαιώματα, την επιστημονική δεοντολογία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11-6-2026

ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ, ΠΑΠΠΟΥ κ ΘΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΤΩΝ 98 ΘΑΝΟΝΤΑ...

Νύχτα τρόμου στο Μπέλφαστ: Έκαψαν σπίτια μεταναστών μετά την απόπειρα αποκεφαλισμού άνδρα από Σουδανό, δείτε βίντεο

    https://www.youtube.com/shorts/ZSF2kpd1o-g   Σκηνές εκτεταμένης βίας και εμπρησμών εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο Μπέλφαστ και...

Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Σαραβαλίου

Ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας “ο Αγιος...

H νέα εταιρεία του Χρήστου Μάστορα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/h-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%87%cf%81%ce%ae%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b1/