flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

ΠΑΤΡΑ: Η εφημερίδα “Πελοπόννησος” για τον Νάσο Νασόπουλο – Το κείμενο του Κωνσταντίνου Μάγνη

Το προμήνυμα ήταν φανερό: Στις τελευταίες ευχές για την ονομαστική του γιορτή, του Αγίου Αθανασίου, δεν είχε απαντήσει. Ολοι καταλάβαμε ότι οι άμυνες είχαν καμφθεί. Σύντομα μάθαμε τα φρικτά νέα: Η ελπίδα είχε τελειώσει. Και χθες το βραδάκι ο ιστότοπος thebest.gr στον οποίο είχε αφιερώσει μόχθο, μεράκι και έμπνευση, ανακοίνωσε ότι ο Νάσος Νασόπουλος δεν θα είναι πια κοντά μας. Εφυγε μόλις στα 57…

 

Δημοσιογράφος-γέφυρα ανάμεσα στο χθες και το αύριο του αχαϊκού μιντιακού τοπίου, ο Νάσος Νασόπουλος αποδείχθηκε συγκλονιστικός μαχητής. Δοκιμάστηκε δύο φορές από ύπουλες παθήσεις. Η δεύτερη μάχη ήταν πολυετής και αδυσώπητη. Δεν το έβαλε ωστόσο κάτω ούτε μια φορά. Κοίταξε τον καρκίνο στα μάτια και μάλιστα δίδαξε μάθημα ζωής, επιλέγοντας να δώσει στην προσωπική του αναμέτρηση δημόσια διάσταση, καταγράφοντας το δελτίο της μάχης με μορφή ημερολογίου, σαν μια ανοιχτή επιστολή προς κάθε ενδιαφερόμενο. Που ήταν αναρίθμητα πολλοί: Το ημερολόγιο του Νάσου θα μείνει στα πανελήνια δημοσιογραφικά χρονικά σαν επιτομή της θαρραλέας προσωποκεντρικής δημοσιογραφίας, με την ιδιαιτερότητα πως το πρόσωπο του δράματος, ο πρώτος ενικός, ήταν ο ίδιος ο εαυτός του. Θα αποτελέσει επίσης πολύτιμο εργαλείο της ιατρικής επιστήμης, σαν ένα βοήθημα στην προσέγγιση των ανθρώπων της αγωνίας.

 

Ο Νάσος Νασόπουλος πέρασε πολλά χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας σαν κλασικός «εφημεριδάς», κυρίως μέσα από τις στήλες της εφημερίδας «Ημέρα». Πολυδιάστατος και ανήσυχος, χαλκέντερος και παραγωγικός, ασχολήθηκε στη συνέχεια με τον τομέα του επιχειρηματικού μάρκετινγκ και του αθλητικού μάνατζμεντ. Μεγάλη στιγμή του ήταν η ανάληψη της ευθύνης του City Manager για λογαριασμό των αθλητικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν στην Πάτρα το καλοκαίρι του 2004, ενώ σήκωσε μεγάλο μέρος της οργανωτικής προσπάθειας για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019.
Η μεγάλη του επαγγελματική επιτυχία, πάντως, ήταν η δημιουργία του ιστοτόπου Thebest.gr, τον οποίο διεύθυνε με πολλή προσωπική εργασία, στο πλευρό της συζύγου του, συναδέλφου Νεκταρίας Ντούκα.

 

Ο Νάσος Νασόπουλος υπήρξε οξυδερκής, νευρώδης, πνευματώδης και συγκροτημένος άνθρωπος. Διέθετε πολιτική σκέψη και σπινθηροβόλα κρίση, ήταν αυθεντικός στις σχέσεις του και καθαρός στις προσεγγίσεις και τις συνεργασίες του. Κεφάτος σαν χαρακτήρας, δεν τσιγκουνευτόταν το χειμαρρώδες γέλιο, αλλά και το σκώμμα και το πείραγμα, πάντοτε με καλή καρδιά και λεβέντικη ντομπροσύνη. Δεν ήταν τυχαίο ότι κέρδιζε τους πάντες γύρω του. Δεν ήταν τυχαίο ότι άφησε μόνο φίλους. «Φίλε…» ήταν άλλωστε η προσφώνηση στην οποία κατέφευγε, και το εννοούσε.

 

Από τον γάμο του με την Ντοραλίνα Γκολφινοπούλου, που του συμπαραστάθηκε μέχρι τέλους, απέκτησαν δύο γιους, τον Περικλή και τον Θάνο.
Σύσωμη η οικογένεια της «Πελοποννήσου» με επικεφαλής τον εκδότη της Θεόδωρο Λουλούδη απευθύνουν στους οικείους του εκλιπόντος τα πιο θερμά τους συλλυπητήρια.