Πάτρα: Η κακή «συνήθεια» στη μονοδρομημένη οδό Αϊδινίου

Ημερομηνία:

Μέχρι πριν από μια δεκαπενταετία περίπου, η οδός Αϊδινίου ήταν δρόμος διπλής κατεύθυνσης και ένα όχημα μπορούσε τόσο να ανέβει, όσο και να κατέβει από την πλατεία Μαρούδα. Φαίνεται πως το γεγονός είχε αποτυπωθεί έντονα στη συνείδηση των περισσότερων οδηγών (κυρίως των κατοίκων στην περιοχή), με αποτέλεσμα να παρατηρείται δυστυχώς το φαινόμενο τόσα χρόνια μετά -και παρά τη μονοδρόμηση της συγκεκριμένης οδού (μόνο κάθοδος)- να συνεχίζεται η διπλή πορεία των οχημάτων.

Τι κι αν στη συμβολή των οδών Σμύρνης και Αϊδινίου έχει τοποθετηθεί απαγορευτική σήμανση; Πολλοί οδηγοί επιμένουν να ανεβαίνουν προς την πλατεία Μαρούδα, υποπίπτοντας έτσι σε παράβαση του ΚΟΚ χωρίς να λογαριάζουν τις συνέπειες. Συνέπειες που μπορεί να είναι από κλήση της Τροχαίας έως και τροχαία ατυχήματα, καθώς ειδικά μετά την ανάπλαση των Προσφυγικών, οι δρόμοι έχουν στενέψει πολύ σε πλάτος και σε συνδυασμό και με τα παρκαρισμένα οχήματα, στο οδόστρωμα δεν χωρούν, πλέον, δυο αυτοκίνητα.

Καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για «συνεχή παραβατικότητα, όχι μόνο από μηχανάκια, αλλά και από αυτοκίνητα, ακόμη και από φορτηγάκια», ενώ τις προάλλες μας καταγγέλθηκε ότι σημειώθηκε και τροχαίο με μηχανάκι που ανέβαινε με ταχύτητα προς την πλατεία Μαρούδα, το οποίο συγκρούστηκε με όχημα που κατέβαινε (ο οδηγός του αυτοκινήτου είτε δεν υπολόγισε καλά τις αποστάσεις είτε αιφνιδιάστηκε είτε… ήθελε να δώσει ένα μάθημα στον παραβάτη μοτοσικλετιστή).

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Η Λαμία… λίγο πιο κοντά στην Πάτρα

O οδικός άξονας Μπράλου-Άμφισσας, που είναι υπό κατασκευή, έχει...

Του Γιώργου Βουρλιόγκα: Αποχαιρετισμός στον συμπολεμιστή Γεράσιμο Κονιδάρη

Του Γιώργου Βουρλιόγκα* Συμπολεμιστή στις μάχες, το καλοκαίρι του...

Συντάξεις: Πριν από τα Χριστούγεννα 2026 οι αυξήσεις του 2027 – Ποιοι δικαιούνται και τα 400 ευρώ

Πραγματική αύξηση στη μηνιαία σύνταξη ακόμη και για όσους...