Πάτρα: Η Περιφέρεια ανακάλυψε καταπατήσεις στο Γηροκομειό – Εγγραφο στο Δήμο

Ημερομηνία:

Μετά την μεγάλη πυρκαγιά στον Λόφο του Γηροκομειού της Πάτρας, αποδεικνύεται, με τον πλέον επίσημο τρόπο, πως  επί χρόνια κάτοικοι  και τοπικοί υπηρεσιακοί φορείς “κουκούλωναν” πλείστες παράνομες καταστάσεις.

PHILOXENIA

Το τελικό πόρισμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για το οποίο ο Δήμος Πατρέων είναι ενήμερος, αναφέρει (σε έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Αχαΐας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Υποδομών)  πως η επίσημη Μελέτη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ανέδειξε στο Ρέμα Γηροκομείου (οδός Γηροκομείου) και σε έκταση 1.000 μέτρων, “προβλήματα στην ενεργό κοίτη του χειμάρρου” και “παρεμβάσεις και έργα, με εκτίμηση επικινδυνότητας”, που δείχνουν ότι “η φυσική κοίτη έχει αντικατασταθεί από εργασίες”.

Επιπλέον, η Μελέτη της ΠΔΕ αποκαλύπτει “καλυμμένα (μπαζωμένα) τμήματα”, σε τέτοια έκταση, που μάλιστα δεν ήταν δυνατόν να επιστρέψουν την πρόσβαση στις ελεγκτές τεχνικούς, ώστε να μπορέσουν να εξακριβώσουν τι έχει συμβεί.

‘Οπως  αποκαλύπτει το έγγραφο της Περιφέρειας προς τον Δήμο (12/3/2025) στα καμμένα του Γηροκομειού, εντοπίστηκαν:
✓ Τα έργα, είναι παράνομα, αφού δεν είναι αδειοδοτημένα, περιβαλλοντικά.
✓ Υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές επί του άξονα του Ρέματος.
✓ Οδοί, που έγιναν αποδέκτες ομβρίων υδάτων.
✓ Διαβρωμένα και κατολισθαίνοντα πρανή του Ρέματος.
✓ Εμφράξεις αγωγών σε καλυμμένα, μάλιστα, τμήματα, με δυνητικό κίνδυνο πλημμυρών.

Πολεοδομία Πατρών έχει προχωρήσει στην έκδοση Πρωτοκόλλων  Κατεδάφισης Αυθαιρέτων. Το θέμα, δε, θα έρθει για συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιo.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Στη Δυτική Ελλάδα, μέσα σε μία δεκαετία, οι εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού μειώθηκαν κατά 24%

Στη Δυτική Ελλάδα, μέσα σε μία δεκαετία, οι εγγραφές...

Pink the City 2026: Η Πάτρα κάνει την Κίνηση Ματ! Την Κυριακή 18/10 ντύνεται στα ροζ

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026, η Πάτρα θα γίνει...

Αχαϊα: Πρώτο βραβείο ψηφιακής διακυβέρνησης!

Η ψηφιακή πλατφόρμα υπηρεσιών νοητικής υγείας της Ολοκληρωμένης Παρέμβασης...

Πάτρα: Ανδρας επιτέθηκε σε γυναίκα – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Σοβαρό περιστατικό επίθεσης σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην...