ΠΑΤΡΑ: Η πυραμίδα στα Ψηλαλώνια… γέμιζε κλαδιά – ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Η μίνι πυραμίδα από πλεξιγκλάς στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων της Πάτρας βρίσκεται σ’ ένα σημείο υψηλής αρχαιολογικής σημασίας, καθώς στη διάρκεια έργων ανάπλασης της πλατείας είχε ανακαλυφθεί εκεί ένα ρωμαϊκό πηγάδι βάθους άνω των 30 μέτρων.

     

    Γι’ αυτό και κρίθηκε απαραίτητη η ανάδειξή του μέσω της κάλυψής του από πλεξιγκλάς που θα έδινε τη δυνατότητα να βλέπουν οι πολίτες το πηγάδι. Μόνο που εκτός του ότι ουδέποτε τοποθετήθηκε μια ενημερωτική πινακίδα, για να μαθαίνουν όσοι δεν ξέρουν, φθάσαμε στο σημείο να υπάρχει μηδενική ορατότητα αφού αφέθηκαν να αναπτυχθούν χόρτα και κλαριά στο εσωτερικό!

    Και πλέον τείνουν να σπάσουν τη μίνι πυραμίδα και τα ραγισμένα κομμάτια του πλεξιγκλάς παραπέμπουν σε ένα πλήρως εγκαταλελειμμένο ιστορικό σημείο. Να υποθέσουμε ότι… δεν πολυενδιαφέρει τους αρμόδιους;

     

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

    IMG_3102

    IMG_3103

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Ήθελε να ταξιδέψει με αρχαία νομίσματα

    Τις απογευματινές ώρες χθες, συνελήφθη ένας 57χρονος ημεδαπός για...

    Περιοδεία στη Δυτ. Αχαΐα για τον Ιάσονα Φωτήλα – ΦΩΤΟ

    Σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Πολιτισμού , βουλευτής Αχαΐας...

    Επετειακή παράσταση στο Περί Σκιών από τον Χρήστο Πατρινό: «Ο Καραγκιόζης στην επανάσταση και οι ήρωες του 1821»

    Αφιέρωμα στην επανάσταση του ’21 με ηρωική-πατριωτική παράσταση θα...

    Εθελοντική αιμοδοσία στην Κρήνη την Κυριακή

        Ό Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας ...