flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΠΑΤΡΑ: Η Ρουλα Πισπιριγκου αμφισβητούσε ότι η Μαλενα κατέληξε από ηπατική ανεπάρκεια (ντοκουμέντο)

ΈΓΓΡΑΦΑ-ντοκουμέντα τα οποία καταδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπαθούσε να «χειραγωγήσει» τους γιατρούς οι οποίοι ενδιαφέρονταν για τους δυσεξήγητους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, καθώς και την αιφνίδια ανακοπή της Τζωρτζίνας, αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

 

Τα συγκεκριμένα έγγραφα παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς διά χειρός της κατηγορουμένης καταγράφεται η άποψή της ότι η Μαλένα, η οποία απεβίωσε στις 13 Απριλίου 2019 ούσα νοσηλευόμενη στο «Παίδων», δεν κατέληξε εξαιτίας της ηπατικής ανεπάρκειας! Μέσω του συγκεκριμένου εγγράφου η ίδια η Πισπιρίγκου «αδειάζει» την ιατροδικαστική έκθεση της κυρίας Χριστίνας Τσάκωνα δηλώνοντας ευθαρσώς και εγγράφως ότι η σωστή αιτία θανάτου της Μαλένας ήταν άλλη και συγκεκριμένα «η ανακοπή χωρίς αιτία»!


Ουσιαστικά λοιπόν η Πισπιρίγκου μέσω του ιδιόχειρου σημειώματός της, το οποίο δεν δύναται να αμφισβητηθεί, διέψευδε, μερικούς μήνες πριν, τον ίδιο της τον εαυτό, καθώς ως γνωστόν πλέον, και μετά την άσκηση της νέας δίωξης, η νέα υπερασπιστική γραμμή την οποία χαράσσει τη φέρει πλήρως ταυτισμένη με την πρώτη, πλην άστοχη, ιατροδικαστική έκθεση που ήθελε το μόλις 3,5 ετών κορίτσι να κατέληξε στα καλά καθούμενα εξαιτίας ηπατικής ανεπάρκειας. Κάτι που όπως έχει ήδη αποκαλύψει η «Μ» καταρρίπτεται από το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα, τον ιατρικό φάκελο της Μαλένας και φυσικά την κρίση των εισαγγελέων, κ. Ελευθεριάνου και Ανδρέου.

Συνάντηση

Τα σημειώματα της κατηγορουμένης που βρίσκονται στη διάθεσή μας δόθηκαν από την ίδια κατά τη διάρκεια συνάντησης την οποία είχε με διακεκριμένο επιστήμονα, ο οποίος ενδιαφερόταν για το «κακό» το οποίο είχε χτυπήσει την οικογένεια Δασκαλάκη, όταν το ένα παιδί έφευγε πίσω από το άλλο. Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του συγκεκριμένου ιατρικού λειτουργού (σ.σ. τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεσή μας) στην Αθήνα, παρουσία και του Μάνου Δασκαλάκη. Ήταν η περίοδος που είχαν ήδη φύγει από τη ζωή η Μαλένα και η Ίριδα (σ.σ. της οποίας πάντως οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις δεν είχαν βγει ακόμα), ενώ η Τζωρτζίνα είχε υποστεί τη δυσεξήγητη ανακοπή στο «Καραμανδάνειο» που την είχε καταστήσει τετραπληγική.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε γύρω από τις αιτίες των δύο θανάτων και την ανακοπή.

Ο γιατρός στην προσπάθειά του να εξαγάγει ένα σαφές συμπέρασμα για το τι ακριβώς έχει συμβεί και να κάνει την «έρευνά» του, ζήτησε από τους δύο γονείς εγγράφως να του αναφέρουν από τι εκτιμούν ότι πέθαναν τα παιδιά τους. Την πρωτοβουλία πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η κατηγορουμένη ουσιαστικά συνέταξε μια άτυπη υπεύθυνη δήλωση, την οποία παρέδωσε στον συνομιλητή της.

Ηπατική ανεπάρκεια

Το πλέον εντυπωσιακό του συγκεκριμένου εγγράφου είναι ότι η Πισπιρίγκου δηλώνει ξεκάθαρα στον γιατρό πως η ηπατική ανεπάρκεια η οποία δόθηκε ως αιτία θανάτου της Μαλένας αποτελεί λαθεμένη διάγνωση και ότι η σωστή αιτία είναι άλλη. Γράφει συγκεκριμένα: «Μαρία-Ελένη Δασκαλάκη, ετών 3,5. Απεβίωσε στο ‘‘Ελπίδα’’, 13/4/2019. Αιτία θανάτου ηπατική ανεπάρκεια…» και συνεχίζει: «Η σωστή αιτία, ανακοπή χωρίς αιτία»! Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει, εκείνη την περίοδο, λοιπόν η κατηγορουμένη είναι ότι η Μαλένα δεν απεβίωσε από τη βλάβη στο συκώτι.

Το γράφει ξεκάθαρα αναφέροντας ότι κατά τη γνώμη της η σωστή αιτία θανάτου είναι η δυσεξήγητη, όπως τη χαρακτηρίζει η ίδια, ανακοπή. Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν τώρα να μας εξηγήσει με ποιον τρόπο μετά την αποκάλυψη της ασφυξίας κάνει μια στροφή 180 μοιρών και συντάσσεται με την έκθεση της κυρίας Τσάκωνα. Πώς πριν από μερικούς μήνες αμφισβητούσε και εγγράφως την ιατροδικαστική έκθεση και πλέον συντάσσεται μαζί της;

Σε ό,τι αφορά την Ίριδα, στην άτυπη υπεύθυνη δήλωση προς τον γιατρό η Πισπιρίγκου αναφέρει ότι «απεβίωσε στην κούνια της, 21/3/2021. Αιτία θανάτου, ανακοπή. Αδιευκρίνιστα αίτια. Αναμονή ιστολογικών-τοξικολογικών».

Ερωτηθείσα για την Τζωρτζίνα έγραψε: «Γεωργία Δασκαλάκη, 8 ετών, 11/4/2021. Έπαθε ανακοπή στο νοσοκομείο ‘‘Καραμανδάνειο’’. Αιτία αδιευκρίνιστη».

Σύνδρομο

Από τα ίδια έγγραφα προκύπτει ότι ακόμη και εκείνη την περίοδο η Πισπιρίγκου προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει τα μέλη της ιατρικής κοινότητας αναφέροντας ότι για τους θανάτους και την ανακοπή έχει ευθύνη κάποιο γονίδιο ή κάποιο σπάνιο σύνδρομο, το οποίο μάλιστα, όπως λέει, εάν είχε ερευνηθεί από την περίπτωση της Μαλένας, δεν θα έφευγαν από τη ζωή η Ίριδα και η Τζωρτζίνα! Καταλήγει, γράφοντας προφανώς και εκ μέρους του Μάνου Δασκαλάκη. «Πιστεύουμε ότι οι θάνατοι και η νοσηλεία των παιδιών μας οφείλονται σε γονίδιο ή κάποιο σύνδρομο. Αν και εφόσον είχε ερευνηθεί από το ‘‘Ελπίδα’’ δεν θα κινδύνευε η ζωή της μεγάλης μας κόρης και δεν θα υπήρχε ο θάνατος του μωρού».

Έστω και με καθυστέρηση στην ολοκλήρωση τα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου κατέρριψαν το αφήγημα της Πισπιρίγκου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν από τον Απρίλιο του 2019 η ιατρική, η ιατροδικαστική και η εισαγγελική κοινότητα είχαν ερευνήσει σε βάθος τον θάνατο της Μαλένας, η Ίριδα δεν θα γεννιόταν για να δολοφονηθεί, η Τζωρτζίνα θα ζούσε και εκείνη θα είχε ήδη λογοδοτήσει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.